GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester City izbacio PSG i ušao u svoje prvo finale Lige prvaka

Manchester City izbacio PSG i ušao u svoje prvo finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 22:59
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Nogometaši Manchester Cityja prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala svladali PSG rezultatom 2:0 i s ukupnih 4:1 plasirali su se u svoje prvo finale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja u Europi.

PSG je bolje otvorio meč na Etihadu i izveo je nekoliko opasnih napada, ali Manchester City je poveo iz prve prave akcije u 10. minuti.

Ederson je sjajno ispucao loptu do Zinčenka koji je pronašao De Bruynea, a udarac Belgijanca je blokiran. Ipak, lopta se sretno odbila do Mahreza koji je s desetak metarav iskosa pospremio u mrežu za 1:0.

Parižani se nisu predavili ni nakon toga, pa su u 17. minuti nakon kornera i udarca glavom Marquinhosa pogodili prečku, da bi samo dvije minute kasnije nakon greške Edersona i obrane Građana, Di Maria s 20-ak metara šutirao gotovo na prazan gol, ali njegov pokušaj bio je neprecizan i lopta je otišla pored gola.

Potom je tempo igre opao, a Manchester City je uspio da umrtvi igru i napade gostiju, te su mirno priveli kraju prvo poluvrijeme u kojem su imali prednost 1:0.

U nastavku, PSG je mogao do izjednačenja u 55. minuti kada je Neymar u solo prodoru nanizao nekoliko igrača, ali je oklijevao s udarcem u vrlo dobroj situaciji i izblokiran je u posljednji tren.

Sve dileme oko pobjednika i plasmana u finale riješene su u 63. minuti. Nakon brze kontre i ubačaja Fodena s lijeve strane, na pravom mjestu našao se Mahrez i svojim drugim golom povisio je 2:0.

U 69. minuti nervozni Di Maria je namjerno nagazio Fernandinha nakon čega mu je sudac Kuipers pokazao direktan crveni karton i PSG je susret  okončao s deset igrača.

Do kraja su Građani propustili još nekoliko dobrih prilika, a najbolju je imao sjajni Foden kada je udarcem s distance pogodio stativu u 77. minuti i do kraja je ostalo 2:0.

Manchester City se tako prvi put u svojoj historiji plasirao u finale Lige prvaka gdje će igrati protiv boljeg iz duela Chelsea - Real Madrid. U prvom susretu u Madridu bilo je 1:1, a revanš je na programu sutra.

Također, vrijedi istaći da će prvi put nakon deset godina u finalu ponovo biti i Pep Guardiola, koji je posljednje finale igrao 2011. godine s Barcelonom.

Tagovi: Manchester City, Paris SG, Riyad Mahrez
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE