GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester City nulom do polufinala

Manchester City nulom do polufinala
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2022 / 23:35
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što u uzvratu u Madridu odigrao 0-0 s Atleticom, te obranio pobjedu (1-0) iz prve utakmice.

Atletico je od 90. minute igrao bez isključenoga Felipea.

Manchester City je prošao u polufinale Lige prvaka u ružnoj i nervoznoj utakmici na stadionu Wanda Metropolitano, na kojemu je domaća momčad, ipak bezuspješno, učinila sve dopušteno i nedopušteno da postigne gol i izbori produžetke.

Agresivna i na momente gruba igra momčadi Diega Simeonea rezultirala je razbijenom Fodenovom glavom, te ozljedama De Bruynea i Walkera. Takva igra Atletica gotovo se isplatila u drugom dijelu, u kojem je City bio napadački nevidljiv. U zadnjih pet minuta utakmice sudac je pokazao čak šest žutih i jedan crveni karton, uz ogromnu nervozu i vrlo malo pravoga nogometa.

Šime Vrsaljko je ostao na klupi Atletica.

Španjolski prvak je agresivno započeo utakmicu, s visokim presingom, no ponovno bez udarca na vrata. U prvom susretu u Manchesteru Atletico je igrao u formaciji 5-5-0 i bio je posve bezopasan za protivnička vrata, a na svojoj Wandi je ponudio više opcija u napadu, no prvu šansu su imali gosti. Stoper Stones je pucao iz gužve nakon udarca s kuta u 10. minuti, no promašio je vrata.

City je u 30. minuti imao šansu utakmice nakon lijepe akcije cijelog napada, koju je u mat-poziciji udarcem u vratnicu okončao Gundogan.

Atletico je zaprijetio tek u 35. minuti kada je Kondogbia pokušao iz daljine i to je bilo sve nakon lošeg prvog dijela.

Domaćini su u drugom dijelu bitno pojačali ritam i to je rezultiralo prvom njihovom velikom šansom. U 60. minuti Griezmann je pokušao iz voleja s 20-tak metara, ali je taj udarac prošao tik pored vratnice.

Novoušli veznjak Atletica De Paul dvaput je bio neprecizan u izglednim situacijama, a u 80. minuti Corea je spustio loptu za Cunhu, a njegov udarac je blokiran u zadnji trenutak. Nakon kornera u prazno je otišao vratar Ederson, a branič Savić ne uspijeva ugurati loptu u praznu mrežu.

U 89. minuti došlo je do velike gužve i skoro tučnjave nakon grubog prekršaja na Fodenu od strane braniča Felipea, kome je to bio drugi žuti karton. U nervoznoj nadoknadi od čak devet minuta u 96. minuti Oblak je obranio "zicer" Gundoganu, a Ederson je hrabro spasio opasnu situaciju pred svojim vratima, da bi brazilski vratar u 110. minuti obranio šut iz blizine Corree.

City će u polufinalu igrati s Realom.

Tagovi: Manchester City, Atletico Madrid, diego Simeone, Šime Vrsaljko, Pep Guardiola
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE