GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester City obranio naslov nakon lude završnice

Manchester City obranio naslov nakon lude završnice
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2022 / 19:59
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U ludoj završnici posljednjeg kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobjedom na Etihadu protiv Aston Ville sa 3-2 obranio naslov prvaka premda je do 76. minute gubio 0-2.

Uoči zadnjeg kola Manchester City je imao bod više od Liverpoola i sam je odlučivao o svojoj sudbini. No, Vila je na Etihadu povela sa 2-0 otvorivši priliku "Redsima" da pobjedom protiv Wolverhamptona osvoje titulu. No, "Građani" su u samoj završnici okrenuli rezultat postigavši tri gola i tako obranili naslov prvaka. Liverpoolu nije pomogla 3-1 pobjeda.

Osma je to titula "Građana" u povijesti, šesta otkako je Premier lige, te druga u nizu.

Počelo je šokantno na Anfieldu, Wolverhampton je golom Pedra Neta poveo već u trećoj minuti. Međutim, Liverpool se brzo pribrao i Sadio Mane je izjednačio u 24. minuti.

Na Etihadu je City pritiskao, no poveli su gosti. Aston Villa je u 37. minuti izvela sjajnu akciju. Lucas Digne je probio lijevu stranu, ubacio u peterac, a tamo je Cash glavom zabio za 1-0 i muk na Etihadu.

U tom su trenutku City i Liverpool bili bodovno izjednačeni (90-90), no "Građani" su bili prvaci zbog bolje razlike pogodaka. U samoj završnici prvog dijela Villa je mogla i do drugog gola, Ollie Watkins je pobjegao Fernandinhu, no nije najbolje reagirao.

City je bio korak do izjednačenja u 48. minuti, ali je De Bruyne je prebacio vrata. Samo dvije minute kasnije Gabriel Jesus je imao sjajnu priliku, no niti on nije pogodio. S druge strane Liverpool je u 51. minuti zabio za 2-1, no radost je kratko trajala, jer je Mane bio u zaleđu.

Cityjevi izgledi za obranu naslova mogli su se bitno smanjiti u 54. minuti kada je Watkins ponovo izašao sam ispred Edersona, no nije iskoristio zicer. No, u 69. minuti Philippe Coutinho nije promašio. Bivši napadač Liverpoola sjajno je pogodio za nevjerojatnih 0-2 u Cityjevom dvorištu. "Redsima" je u tim trenucima trebao gol kako bi preuzeli vodstvo na ljestvici.

Tračak nade za City pojavio se u 76. minuti kada je Ilkay Gundogan zabio glavom za 1-2 na ubačaj Raheema Sterlinga. Četiri minute kasnije Rodri je s ruba kaznenog udarca pogodio za 2-2 i City se našao u prilici trećim golom izboriti pobjedu i naslov prvaka bez obzira na ishod utakmice u Liverpoolu. Nije se trebalo previše čekati, u 83. minuti Gundogan je zabio za 3-2 za "ludilo" na Etihadu.

Momčad Pepa Guardiole je do 76. minute gubila 0-2, a potom u svega šest minuta zabila tri gola za čudesan preokret.

U 84. minuti i Liverpool je stigao do prednosti od 2-1 golom Salaha, no to nije bilo dovoljno. "Redsima" je trebala pomoć Ville, koja na koncu nije stigla. U 89. je za 3-1 zabio i Robertson.

Zadnje kolo je razriješilo i pitanje posljednjeg putnika u niži rang natjecanja. Watfordu i Norwichu, koji su već ranije ispali, pridružio se i Burnley.

Leeds i Burnley su imali po 35 bodova, no Burnely je uoči zadnjih 90 minuta sezone imao bolju razliku pogodaka. Međutim, Leeds je u zadnjem kolu na gostovanju pobijedio Brentford sa 2-1, dok je Burnley kod kuće istim rezultatom izgubio od Newcastle Uniteda.

Tottenham je gostujućom pobjedom protiv Norwich Cityja sa čak 5-0 potvrdio četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Za londonski sastav su zabili Dejan Kuluševski (17, 64), Harry Kane (32) i Son (70, 75).

Chelsea je u zadnjem kolu kod kuće pobijedio Watford sa 2-1, a Mateo Kovačić nije nastupio zbog ozljede gležnja.

Na koncu je City slavio sa 93 boda, dok je Liverpool drugi s bodom manje. Chelsea na trećem mjestu ima 74, a Tottenham kao četvrti je sakupio 71 bod.

Tagovi: Manchester City, Pep Guardiola, ilkay Gundogan, Aston Villa, Liverpool
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE