GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester City pobijedio Aston Villu i preuzeo vrh Premiershipa

Manchester City pobijedio Aston Villu i preuzeo vrh Premiershipa
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 22:14
Autor: SEEbiz / Index.hr
MANCHESTER - Manchester City je na domaćem terenu u zaostaloj utakmici 1. kola Premiershipa pobijedio Aston Villu s 2:0. Golove za pobjedu Cityja postigli su Bernardo Silva (79') i Gündogan (89', penal).

City je sada prvi na tablici i tamo će ostati ako Manchester United večeras u gostima ne pobijedi Fulham. Villa je na 11. mjestu, ali ima barem dvije utakmice manje od skoro svih rivala na tablici.

City je dominirao od početka do kraja utakmice. Ogroman promašaj imao je Bernardo Silva već u četvrtoj minuti kada je s oko tri metra udaljenosti njegov udarac obranio golman Martinez. Villa je prijetila iz kontranapada, a u 10. minuti mogla je do pogotka da Barkley nije pogriješio u dodavanju u ključnom trenutku.

City dominirao od početka do kraja, ali i Villa je opasno prijetila
Nakon toga je City imao nekoliko opasnih napada, ali nije uspio pronaći put do gola. To mu se moglo osvetiti u 35. minuti kada je Ederson obranio udarac Grealisha.

Prvu veću šansu u drugom poluvremenu imala je Villa nakon što je u 52. minuti Traoreov udarac obranio Ederson.

Dvije minute kasnije Cancelo je na drugoj strani pogodio prečku.

Iako je City nastavio dominirati, Villa je u 67. minuti mogla do pogotka kada je bila velika gužva ispred domaćeg gola, ali se Traore nije najbolje snašao.

City je do pogotka stigao u 79. minuti kada je Bernardo Silva postigao lijep pogodak.

Dvije minute kasnije trener Ville Dean Smith dobio je crveni karton jer se žalio na Cityjev pogodak smatrajući da je postignut nakon ofsajda.

Konačnih 2:0 postavio je Gündogan golom iz penala u 89. minuti.

Tagovi: Manchester City, Aston Villa, Bernardo Silva, Ilkay Gundogan
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE