GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester United imenovao Rangnicka kao privremenog trenera

Manchester United imenovao Rangnicka kao privremenog trenera
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2021 / 13:42
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Manchester United imenovao je njemačkog nogometnog stručnjaka Ralfa Rangnicka (63) kao privremenog trenera do kraja sezone, a nakon toga će dvije godine nastaviti u raditi u Unitedu u savjetničkoj ulozi.

Rangnickovo imenovanje uslijedilo je osam dana nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

Rangnick je počeo trenersku karijeru 80-tih i zagovornik je tzv. 'gegenpressing' nogometa, odnosno presinga što bliže protivničkom golu, te presinga na protivnika čim se izgubi lopta.

"Ralf je jedan od najcjenjenijih trenera i inovatora u europskom nogometu", kazao je direktor nogometa u Manchester Unitedu John Murtough.

Trenirao je punu klubova, doveo je Hoffenheim u Bundesligu, sa Schalkeom je 2011. osvojio njemački kup, u dva navrata bio je trener Leipziga, a najviše je uspjeha ostvario kako direktor nogometa u Leipzigu. U toj ulozi pomogao je klubu da od četvrtoligaša dođe do natjecanja u Ligi prvaka.

"Uzbuđen sam što dolazim u United i moj je fokus da ova sezona bude uspješna. U ekipi ima puno talenta, te balansa između mlađih i starijih igrača. Sve svoje snage usmjerit ću ka tome da igrači ispune svoj potencijal, ali i momčadski, što je još važnije. Nakon ovih šest mjeseci, veselim se da ću raditi kao savjetnik na tome da klub ispuni svoje dugoročne ciljeve".

Tagovi: Manchester United, Ralf Rangnick, Ole Gunnar Solskjaer
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE