GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mandžukić novi član stožera reprezentacije

Mandžukić novi član stožera reprezentacije
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2021 / 14:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić (35) novi je član stožera "Vatrenih", objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Nakon načelnog dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem o priključivanju stožeru A reprezentacije, Mandžukić je od ponedjeljka i formalno dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru svjetskih doprvaka.

"Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju. Zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji," poručio je Mandžukić koji je za reprezentaciju upisao 89 nastupa i postigao 33 gola. Vrhunac karijere je ostvario 2018. kada je u dresu hrvatske vrste osvojio srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sada će kao član stožera putovati u Katar gdje će Hrvatska braniti drugo mjesto.

"Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju", dodao je Mandžukić koji je ovoga ljeta okončao karijeru tijekom koje je igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico Madrid, Juventus, Al Duhail i Milan.

"Uvijek govorim da Vatreni trebaju ostati blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama. U razgovoru s njim uvjerio sam se koliko je predan, zainteresiran i voljan pomoći, a mislim da će njegovo iznimno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vrijedno pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj suradnji," naglasio je izbornik Zlatko Dalić.

"Naravno da smo kao Savez podržali dogovor između izbornika i Marija koji će zasigurno dati važan doprinos radu stručnog stožera. Njegova igračka karijera, kako reprezentativna, tako i ona klupska, može biti uzor svakom mladom igraču, i ne sumnjam da će svi od njega moći puno naučiti. Kao igrač je bio simbol borbenosti, napornog rada, pobjedničkog garda i nepokolebljivog karaktera te me raduje što će te vrijednosti moći promovirati kao trener u A reprezentaciji", dodao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tagovi: Mario Manžukić, hrvatska nogometna reporezentacija, Zlatko Dalić, Vedran Ćorluka
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE