GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marca: Messi odlučio ostati u Barceloni

Marca: Messi odlučio ostati u Barceloni
PRELOMIO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 08:15
Autor: SEEbiz / Index.hr
BARCELONA - Marca u kasnim satima s četvrtka na petak donosi informaciju da je u četvrtak navečer okončan sastanak Jorgea Messija (Leovog oca i zastupnika) i Josepa Marie Bartomeua, Barceloninog predsjednika.

Epilog - Lionel Messi ostaje Barcelonin igrač još (najmanje) jednu sezonu.

U raspravama su sudjelovali i odvjetnici Messijeve obitelji koji su, čini se, odigrali ključnu ulogu i uspjeli kroz duge i iscrpne razgovore objasniti Leu i Jorgeu da naprasni bijeg iz kluba nije najidealnija solucija za sve uključene strane.

Marca: Messi ne želi na ružan način napustiti Barcelonu
Marca smatra da se Messi predomislio zbog Barceloninog nefleksibilnog stava oko raskida ugovora i općenito njegove prodaje po cijeni od 700 milijuna eura koliko glasi igračeva izlazna klauzula.

Također, jedan od važnijih razloga leži u tome što Argentinac ne želi u lošem stilu i na ružan način napustiti klub u kojem je već 20 godina.

Da bi napustio Barcelonu morao bi na sud s klubom, a to nikako ne želi. Pritom, odvjetnici su mu objasnili kako bi takva situacija potencijalno mogla omesti i zainteresirane poput Manchester Cityja i PSG-a.

Englezi i Francuzi su imali plan - Messi je trebao elegantno napustiti Barcelonu, bez ikakvih sudskih procesa. Nakon toga postao bi slobodan igrač i put do njega bio bi lak.

Barcelona, jasno, nije mogla to dozvoliti i sada se Messi predomišlja.

Bartomeu mu je, dodaje Marca, ponudio produženje ugovora do 2022. godine po uvjetima o kojim se raspravljalo prije nekoliko mjeseci, ali uz izlaznu klauzulu manju od trenutačnih 700 milijuna eura ako tada poželi otići iz Katalonije.

Inače, šuškanje oko preokreta u Messijevom slučaju prvi je u eter plasirao Martin Arevalo, novinar televizije TyC.

On je također prvi otkrio da je Messi burofaxom prije dva tjedna od Barcelone zatražio da ga besplatno pusti iz kluba, a sada ima novu ekskluzivu: "Leo ozbiljno razmatra da ostane u Barceloni do idućeg ljeta i onda je u velikom stilu napusti bez odštete po isteku ugovora. Postoji 90 posto šanse da će Messi ostati u Barceloni."

Ova vijest došla je četiri sata po završetku sastanka između Barceloninog predsjednika Josepa Marie Bartomeua te klupskog direktora Javiera Bordasa s jedne te Jorgea i Rodriga Messija te odvjetnika Jorgea Pecourta s druge strane, na kojem prema izjavama sudionika nije postignut nikakav dogovor.

Potom su šanse oko Messijevog ostanka u Barceloni rapidno počele rasti, toliko da je i Marca krenula vjerovati u to.

Tagovi: Lionel Messi, Barcelona, Jorge Messi, Josep Maria Bartomeu, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE