GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marinić se nakon dva dana vratio treninzima

Marinić se nakon dva dana vratio treninzima
TRENING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić nakon dvodnevne samoizolacije vratio se treninzima na stazi na kojoj se priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zbog mogućeg kontakta s putnikom zaraženim koronavirusom na letu kojim su stigli u Japan, Mariniću i njegovu treneru Stjepanu Perestegiju prvobitno je propisana samoizolacija u trajanju od tjedan dana, no nakon njihovih apela te uz potporu predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatka Mateše i veleposlanika Republike Hrvatske u Japanu Dražena Hrastića odluka je izmijenjena.

Mariniću su omogućeni treninzi na stazi u posebnom terminu u središnjem dijelu dana. Taj su termin po dolasku u Tokio imali Britanci čija je zemlja na popisu onih epidemiološki visoko rizičnih zbog širenja delta soja koronavirusa.

"Zahvalni smo svima koji su imali sluha za izmjenu odluke koja je ugrožavala moj nastup na Olimpijskim igrama! Odluka je izmijenjena i sportašima iz Ukrajine i Kanade koji su istodobno s nama stavljeni u karantenu. Sada treniramo u posebnom terminu, no ostaje nam zabrana silaska na jelo u restoran kamo dolaze drugi sportaši. To smo i tražili. Sve ćemo ispoštovati kako bih mogao trenirati te na stazi 25. srpnja dati svoj maksimum! Vjerujem kako se nitko od nas nije zarazio koronavirusom. Cijepljeni smo i iza nas je deset negativnih testova na koronavirus od dolaska u Japan", rekao je Marinić poslije prvog treninga na stazi nakon dvodnevne pauze.

Izmjenom odluke o samoizolaciji zadovoljan je i Perestegi.

"Ovo je najbolji primjer da borba za odličja počinje izvan terena - u našim glavama. Kada je osjetio da je uz njega, nakon udaljavanja sa staze, cijela hrvatska javnost, Marinić je dobio dodatan poriv da izbori nastup u završnici Olimpijskih igara, te da da sve od sebe u borbi za odličje", istaknuo je Perestegi.

Marinić i Perestegi u hotelu u blizini staze na kojoj treniraju ostaju još nekoliko dana. Nakon toga se sele u Olimpijsko selo.

Tagovi: Matija Marinić, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE