GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marino Marić: Razočarani smo i podbacili smo u svakom segmentu

Marino Marić: Razočarani smo i podbacili smo u svakom segmentu
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - “Pravi turnir tek počinje”, rekao je nakon grupne faze i uoči četvrtfinala novi francuski izbornik Guillaume Gille. Nažalost, dogodilo se nezamislivo, pravi turnir počinje bez hrvatskih rukometaša, prvi puta nakon davne 2002. kad su izabranici tadašnjeg izbornika Josipa Milkovića ispali u skupini i na kraju bili posljednji 16.

No, tad su u skupini u Jönköpingu poraženi od tada vrlo jake SR Jugoslavije, Njemačke i Francuske i moglo im se i oprostiti - sad su ispali od Japana i Argentine! Da, za one prave turnir tek počinje u srijedu, Hrvati su u utorak u ranim popodnevnim satima već bili u Zagrebu.

Daleko koliko nam sjećanje seže, "sačekuša" rukometašima na povratku u domovinu bila je u pravilu "parada pijanstva i kiča", red slavljeničkih navijačkih pjesama, slavlja, grljenja, poziranja s medaljama; povratak iz Egipta ličio je doslovno na "karmine". Pognute glave, tupi pogledi, skrivanje, nevoljko odgovaranje na novinarska pitanja, to nas je dočekalo na "Franji Tuđmanu".

Kapetan Domagoj Duvnjak je priznao kako niti dan kasnije situacija nije ništa bolja, svi su bili vino razočarani.

- Teško je, nismo bili pravi i ovo nije bio naš turnir, treba napraviti jedan reset i krenuti u nove pobjede. Sada se okrećemo kvalifikacijama za OI, za 40-ak dana nas čeka jako težak turnir, ali sam uvjeren da možemo proći - kratak je bio kapetan.

- Razočarani smo i podbacili smo u svakom segmentu, od samog početka turnira. Sve je bilo nekakvo mučenje, nismo bili efikasni, atraktivni...probali smo sve, ali ne može se nikome zmajeriti, trudili smo se. Vidjelo se u zadnjoj utakmici da nam je nedostajalo energije, nismo zaslužili. Izbornik nas je pokušao također motivirati, ali na terenu nije ništa funkcioniralo. Podbačaj je bio u svakom smislu, psihička blokada, borili smo se kao lavovi, ali nije išlo. Prvenstvo je bilo neobično, stalno te netko sputavao, nije ovo bilo klasično prvenstvo. Sigurno ćemo se kroz neko vrijeme resetirati, ali treba vremena, bit će sigurno sve u redu. Izbornik? Sve nas je to iznenadilo, ali izbornik nam je kasnije to objasnio i sve je bilo u redu i ljudski smo to podnijeli. Druga je stvar to bila nakon utakmice i to su onda i navijači i mediji protumačili na svoj način i to je trebalo kasnije svima pojasniti, ali što se tiče momčadi sve je u redu - rekao je Marino Marić.

No, vratit ćemo se ipak na kraju na dio s početka priče, na Švedsku i u 2002. Nakon tog debakla na kormilo reprezentacije došao je Lino Červar i odmah sljedeće godine s Balićem, Metličićem, Džombom, Matoševićem, Šolom, Kalebom i ostalima došao do svjetskog zlata. Nek tako bude i sada, nakon lošeg Egipta nek' se “Feniks” probudi u Japanu. Naravno, prije toga se uspješno moraju proći kvalifikacije s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Želimo vjerovati da će biti tako...

Tagovi: Marino Marić, Domagoj Duvnjak, Lino Červar
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE