GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marko Dabro potpisao za Varaždin

Marko Dabro potpisao za Varaždin
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 20:19
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Marko Dabro se vratio u Supersport HNL i trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor s Varaždinom.

Napadač rođen u Vinkovcima upisan je u povijest lige kao najmlađi igrač koji je ikada nastupio u HNL utakmici kada je u ožujku 2013. godine debitirao u dresu Cibalije. Imao je 16 godina i dva dana kada je ušao u igru na deset minuta protiv Splita.

Istog ljeta ga je nakon četiri nastupa kupila talijanska Fiorentina za odštetu od 800.000 eura te se tamo zadržao iduće dvije i pol sezone, nastupajući za mlađe uzraste, prije nego što se vratio u Cibaliju prvo na posudbu, a onda i za stalno u ljeto 2016. godine. Potom je imao epizode u Gorici, slovenskom Bravu i BSK Bijelom Brdu, gdje će zabiti 30 golova u jednoj drugoligaškoj sezoni i zaraditi odlazak u Lokomotivu.

Za Lokose je igrao odlično u sezoni 2021./22. te je zabio 13 golova u 27 nastupa, ali nije odigrao niti punu sezonu prije nego što je na vrata pokucao kineski Beijing Guoan i za njega platio milijun eura odštete u travnju 2022. godine. U Kini se zadržao godinu dana i zabio jedan pogodak, a u ožujku prošle godine otišao je na posudbu u latvijsku Rigu.

Posljednji nastup za prvu momčad imao je u lipnju prošle godine, nakon čega je prebačen u drugu momčad Rige. U Varaždin bi trebao doći kao slobodan igrač, a svakako se nada drugi put kroz HNL probuditi karijeru koja je zapela nakon odlaska iz Lokomotive. Za Varaždin se ovo čini kao odličan posao jer im je nasušno potreban napadač nakon odlaska Frana Brodića u Dinamo. Dabro je u HNL-u do sada nastupio 75 puta i postigao 18 golova.

Tagovi: Marko Dabro, Varaždin, Lokomotiva
PROČITAJ I OVO
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE