GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marseille uvjerljiv na Tudorovom debiju

Marseille uvjerljiv na Tudorovom debiju
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2022 / 07:52
Autor: SEEbiz / H
MARSEILLE - Nogometaši Olympique Marseillea na svom su Velodromeu svladali Reims sa 4-1 u posljednjoj utakmici prvog kola francuskog prvenstva i tako donijeli hrvatskom stručnjaku Igoru Tudoru prvu pobjedu u službenoj utakmici na klupi prošlosezonskog doprvaka Francuske.

Za prvi pogodak domaće momčadi pobrinuo se stoper Reimsa Belgijac Wout Faes koji je u 13. minuti potezom rasnog strijelca uklizao na jedan ubačaj s desne strane i zakucao loptu u mrežu pokraj nemoćnog vratara Patricka Pentza.

Na drugi pogodak je Tudorova momčad čekala do posljednjih sekundi prvog dijela, kad je u drugoj minuti sučevog dodatka Portugalac Nuno Tavares dobio loptu na lijevom krilu, sjurio se prema sredini i potom s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut.

Udarci domaćih igrača u dva su navrata u prvom poluvremenu pogađali i okvir vrata: u 18. minuti je snažan udarac Undera Cengiza gostujući vratar uspio odbiti u gredu, a u 25. minuti je Valentin Rongier iz voleja s ruba kaznenog prostora pogodio lijevu vratnicu.

Na potvrdu pobjede Marseillea čekali smo do 75. minute, kad je snalažljivi Kolumbijac Luis Suarez, koji je u igru ušao u 62. minuti, nakon jednog flipera u kaznenom prostoru iz drugog pokušaja uspio poslati neobranjiv udarac za vratara Reimsa i donijeti domaćima prednost od 3-0.

Gosti su u 84. minuti uspjeli doći do utješnog pogotka, a strijelac je bio Folarin Balogun. Konačnih 4-1 svojim je drugim pogotkom postavio Luis Suarez u posljednjoj minuti sučevog dodatka.

Hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car nije konkurirao za nastup, jer je odrađivao kaznu iz prošle sezone, zbog nakupljenih žutih kartona.

Nogometaši Rennesa loše su ušli u novu sezonu francuskog prvenstva izgubivši pred svojim navijačima dvoboj prvog kola od Lorienta sa 1-0. Iako su bili nadmoćni tijekom cijelog dvoboja (udarci 21-8, unutar okvira 6-2), domaći nogometaši nisu uspjeli nijednom zatresti mrežu Lorienta koju je odlično čuvao Yvon Mvogo.

Odluka o pobjedniku pala je u 65. minuti, kad je Arthur Theate nespretno reagirao na jedan ubačaj pred vrata Rennesa i u pokušaju ispucavanja iz peterca loptu poslao u vlastitu mrežu.

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Rennes do 68. minute.

Nogometaši Lillea dobro su započeli novu sezonu pobijedivši pred svojim navijačima povratnika u elitno društvo Auxerre sa 4-1. Pobjednik je odlučen već u prvom poluvremenu, nakon kojeg je Lille vodio sa 3-0. Benjamin Andre je zatresao mrežu već u 1. minuti, da bi Jonathan David postigao dva uzastopna pogotka u 3. i 39. minuti. Akim Zedadka je u 64. minuti pogodio za 4-0, dok je četiri minute poslije Gaetan Charbonier postigao utješni pogodak za Auxerre.

Angers i Nantes su odigrali utakmicu bez pogodaka. Marin Jakoliš je za Angers igrao od 63. minute i našao se dvaput u prilikakama za pogodak. U 83. minuti je njegov udarac nakon solo prodora obranio gostujući vratar Lafont, a u 87. minuti je s ruba kaznenog prostora Jakoliš poslao loptu tik uz vratnicu.

Lens je umalo prokockao tri pogotka prednosti, ali je na kraju ipak svladao Brest sa 3-2. Sva tri pogotka za domaću momčad postigao je francuski napadač Florian Sotoca (27, 62, 65), a isti je igrač u 33. minuti propustio realizirati kazneni udarac. Gosti su zaprijetili preokretom u završnih 25 minuta, golovima Harisa Belkeble (66) i Romaina Del Castilla (82), koji je iz drugog pokušaja realizirao kazneni udarac.

Sa 3-2 je slavio i Montpellier protiv Troyesa. Prva četiri pogotka pala su u prvih 17 minuta utakmice, a Troyes je dvaput stizao prednost domaće momčadi. Za Montpellier su pogađali Saint-Luce (3) i Savanier (15), a za goste Tardieu (12-11m) i Balde (17). Pobjedu Montpellieru donio je Savanier (81) svojim drugim pogotkom.

Toulouse i Nica su odigrali 1-1, a prvijenac u dresu Nice zabio je Velšanin Aaron Ramsey koji je ovog ljeta došao u klub s Azurne obale iz Juventusa, a u svom debiju je postigao gol za 1-1 u 78. minuti, samo minutu nakon što je ušao kao zamjena. Domaći su vodili od 20. minute i gola Dallinge.

Tagovi: Igor Tudor, Olympique Marseille, Lovro Majer
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE