GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mbappe briljirao, Francuska prošla Poljsku

Mbappe briljirao, Francuska prošla Poljsku
OSMINA FINALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2022 / 18:11
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Nogometaši Francuske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva, branitelji naslova su u osmini finala na stadionu Al Thumama svladali Poljsku sa 3-1 (1-0).

Strijelci za Francusku su bili Olivier Giroud (44) i Kylian Mbappe (74, 90+1), dok je na konačnih 3-1 smanjio Robert Lewandowski (90+9-11m).

Odlučujući trenutak dogodio se pred kraj prvog poluvremena kada je Mbappe lucidno proigrao Giruda koji je izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem sa 12-13 metara svladao Szeczesnog. Bio je to 52. pogodak Gioruda za Francusku čime je postao najbolji strijelac te reprezentacije u povijesti, dosada je dijelio prvo mjesto s Thierryjem Henryjem.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 74. minuti kada je Francuska postigla drugi gol iz protunapada. Griezmann je izbio loptu iz svog kaznenog prostora do sredine igrališta gdje ju je prihvatio Giroud i uposlio Dembelea na desnoj strani, ovaj je vidio dolazak Mbappea koji je snažnim udarcem sa 15 metara pogodio pod samu gredu.

Svoj drugi gol Mbappe je početkom sudačke nadoknade preciznim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u sam suprotni gornji kut, da bi na konnačnih 3-1 smanjio Lewandowski na samom kraju nadoknade iz sumnjivog kaznenog udarca.

S pet pogodaka na ovom SP Mbappe se izdvojio na vrhu ljestvice strijelaca sa dva gola više od prvih pratitelja.

Francuska će u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv pobjednika susreta Engleska - Senegal.

Tagovi: Kylian Mbappe, Francuska, Poljska, Oliver Giroud, Robert Lewandowski
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE