GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvjedev pobijedio Đokovića i osvojio US Open

Medvjedev pobijedio Đokovića i osvojio US Open
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2021 / 07:22
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Ruski tenisač Danil Medvjedev pobjednik je posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena nakon što je u finalu sjajnom igrom porazio prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 6-4, 6-4.

Medvjedev je odigrao fantastično finale i nakon dva sata i 17 minute igre pobijedio je Đokovića osvojivši svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri nakon što je prva dva finala izgubio. Na US Openu 2019. od Rafaela Nadala, a ove godine na Australian Openu od Đokoviću.

Medvjedev je tako postao tek treći Rus, nakon Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, osvajač Grand Slam trofeja.

Najbolji svjetski tenisač je u svom 31. Grand Slam finalu lovio 21. titulu čime bi se odvojio od Rafaela Nadala i Rogera Federera koji imaju po dvadeset Grand Slam titula. No, nije uspio.

Đoković je lovio i kalendarski Grand Slama nakon što je ove godine osvojio i Australian Open, Roland Garros, te Wimbledon. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Rod Laver još 1969. godine.

Za Đokovića je ovo bilo deveto finale US Opena, a ostao je na tri titule osvojene u New Yorku (2011, 2015, 2018).

Medvjedev je sjajno ušao u meč i već u prvom gemu je napravio break. Kod 2-0 je imao još dvije break lopte za "dvostruki break", no Đoković se izvukao. Rus je u nastavku seta odlično igrao na svoj servis i obranio je prednost osvojivši set za 37 minuta rezultatom 6-4.

U drugom setu prvi je priliku imao Đoković koji je pri vodstvu 1-0 imao tri lopte za break, a kod 2-1 još dvije. Niti jednu nije iskoristio, no već u idućem gemu je izgubio servis. Rus je poveo 3-2 i potom obranio prednost za 2-0 u setovima.

U trećem setu Medvjedev je poveo 4-0 uz dva oduzeta servisa. Kod 5-2 je servirao za meč, no izgubio je servis i srpski tenisač je potom smanjio na 4-5. Drugu priliku Rus nije propustio i treći set je također dobio rezultatom 6-4 ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Bio je to njihov deveti međusobni susret i četvrta pobjeda 25-godišnjeg Rusa. Ove godine su igrali samo jednom i to u finalu Australian Opena. Slavio je Đoković 7-5, 6-2, 6-2.

Tagovi: Daniil Medvjedev. Novak Đoković, US Open
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE