GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Messi plaćen i kriptovalutom

Messi plaćen i kriptovalutom
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 11:20
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi je za prelazak u francuskog prvoligaša PSG plaćen i kriptovalutom fan tokenima.

Messi (34) je napustio Barcelonu u kojoj je proveo 21 godinu i u utorak potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om uz opciju produljenja na još godinu dan.

PSG je u svom priopćenju objavio da su fan tokeni uključeni u njegov "paket dobrodošlice".

Klub nije otkrio o kojem se postotku fan tokena radi, ali je dodao da ih je Messi dobio "u velikom broju". Klub također nije otkrio sve financijske pojedinosti ugovora s Argentincem.

Fan tokeni su tip kriptovalute koja omogućuje vlasnicima da glasuju uglavnom u manje važnim odlukama vezanim za njihov klub. Među klubovima koji su pokrenuli tokene ove godine su engleski prvak Manchester City i prvak Italije Milan.

Poput bitcoina ili drugih digitalnih valuta, s fan tokenima se može trgovati na burzi. Također poput drugih kriptovaluta imaju tendenciju divljih skokova cijena.

PSG je objavio da je primjećeno pojačano trgovanje među navijačima s fan tokenima nakon najave Messijevog dolaska.

"Šuškanja oko zadnjih transfera u klub uzrokovala su porast u interesu za PSG-ove fan tokene s trgovinom koja prelazi 1.2 milijardi dolara u danima koji su prethodili dolasku", navodi se u priopćenju pariškog kluba. Cijena fan tokena je u tjednu prije Messijevog dolaska porasla sa 29 na 44 dolara.

Tagovi: Lionel Messi, kriptovalute, Barcelona, Paris SG, Pep Guardiola, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE