GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Messi službeno potpisao za Inter Miami do 2025

Messi službeno potpisao za Inter Miami do 2025
ZALAZAK KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2023 / 10:35
Autor: SEEbiz
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi danas je službeno završio svoj transfer u američki klub Inter Miami.

Kako je priopćio klub s Floride, Messi je danas potpisao ugovor do 2025. Novi član Miamija, koji se natječe u američkoj ligi MLS, službeno će biti predstavljen navijačima u nedjelju, a prvi će put biti na travnjaku u službenoj utakmici sljedeći tjedan.

“Sretan sam što započinjem novo poglavlje u svojoj karijeri. Ovo je fantastična prilika za sve nas i zajedno ćemo izgraditi prekrasnu priču," rekla je 36-godišnja bivša zvijezda Barcelone i pariškog PSG-a nakon potpisivanja ugovora. Financijski detalji nisu objavljeni kada je ugovor potpisan, no Miami je ranije dao naslutiti da će Messijeva godišnja plaća biti oko 55 milijuna eura.

Messi bi trebao debitirati u dresu novog kluba 21. srpnja protiv meksičkog kluba Cruz Azul u Liga kupu, turniru između klubova sjevernoameričke nogometne lige MLS i meksičke lige.

Inter Miami trenutno je na posljednjem mjestu Istočne konferencije MLS-a, odnosno na 28. mjestu među 29 klubova lige. Dolazak Messija smatra se velikim poticajem kako za klub, tako i za cijelu ligu, budući da je interes za nogomet u Sjedinjenim Državama dramatično porastao nakon najavljenog preseljenja Messija.

Prije njega utjelovio je najveću inozemnu zvijezdu koja je došla u SAD, Davida Beckhama. Sada je suvlasnik kluba Miami i imao je puno veze s Messijevim dolaskom u SAD. “Kada sam prije deset godina krenuo u priču s novim klubom u Miamiju, rekao sam da sam sanjao dolazak najboljih igrača na svijetu. Kad sam došao u Los Angeles pomoći u razvoju nogometa, bila je to želja za sljedećom generacijom. Sada se san ostvario," rekao je Beckham o Messijevom potpisu i dodao: "Jedva čekam da Leo stane na teren.

Tagovi: Lionel Messi, Inter Miami
PROČITAJ I OVO
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE