GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Messiju se u Miamiju pridružio trener Tata Martino

Messiju se u Miamiju pridružio trener Tata Martino
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2023 / 08:28
Autor: SEEbiz / STA
MIAMI - Argentinac Tata Martino novi je trener kluba američkog nogometa Inter iz Miamija u kojem će Lionel Messi nastaviti karijeru. Martino i Messi prethodno su radili zajedno u Barceloni i u argentinskoj reprezentaciji.

I dok nogometnim svijetom praktički svakodnevno odjekuje odlazak neke od nogometnih zvijezda u Saudijsku Arabiju, tamošnjim je šeicima pobjegla najveća "riba" od svih, Lionel Messi. 36-godišnji Argentinac razmišljao je o povratku u Barcelonu nakon razlaza s PSG-om, koji je na kraju isključen zbog financijskih problema katalonskog kluba, a onda se činilo da je na rubu prelaska u Al-Hilal.

No, umjesto Bliskog istoka, jedan od najboljih nogometaša svih vremena odabrao je SAD, MLS ligu i Inter iz Miamija, čiji je suvlasnik klub David Beckham. Ključni sponzori sjevernoameričke profesionalne lige također su pridonijeli odluci, osiguravši Messiju dodatnu zaradu i udio u dobiti od diva sportske opreme Adidasa i Apple TV-a, koji posjeduju prava domaćeg prijenosa lige. Messiju se u odlasku preko Atlantika pridružio bivši dugogodišnji suigrač iz Barcelone Sergio Busquets, a sada je postalo službeno da će ih na Floridi trenirati bivši trener u katalonskom velikanu Tata Martino.

Tata Martino je s Messijem radio i u argentinskoj reprezentaciji, a 2018. je odveo Atlantu do naslova MLS lige i ujedno dobio titulu najboljeg trenera sezone. “Veoma smo sretni što možemo predstaviti Martina kao našeg novog trenera. On je osoba koja odgovara našim ambicijama u budućnosti i sigurni smo da ćemo zajedno ostvariti zacrtane ciljeve. "Tata je vodio momčadi najviše razine kvalitete i smatrali smo da će njegovo iskustvo biti itekako dobrodošlo dok ganjamo lovorike s Miamijem", rekao je drugi od trojice suvlasnika kluba, Jorge Mas. Tata Martino će na klupi zamijeniti englesku nogometnu legendu Phila Nevillea, koji je dobio njegovu nogu prije četiri tjedna. Miamiju ove sezone ide jako loše jer je trenutno na posljednjem mjestu među 15 klubova Istočne konferencije.

"Tata je vrlo cijenjena osoba u nogometnom svijetu i njegovi rezultati govore sami za sebe", dodao je David Beckham. “Siguran sam da će njegova postignuća i iskustvo potaknuti igrače da daju i više nego što daju sada. Ujedno, ne sumnjam da će i naši navijači biti izuzetno zadovoljni.” Lionel Messi trenutno se žuri na odmoru u domovini, gdje je nogomet neizostavan. Posljednje je igrao u utakmicama posvećenim Maxiju Rodriguezu i Riquelmeu. Uza sve što se događalo, nije mogao izbjeći pitanja o novom klubu. “Imam još nekoliko dana odmora, a onda krećem u novu priču u novom gradu i klubu. Jako se veselim”, rekao je 36-godišnji Argentinac.

Lionel Messi i Sergio Busquets trebali bi biti predstavljeni navijačima Miamija 16. srpnja na Miamijevom privremenom stadionu DRV PNK kapaciteta 18.000 mjesta. Grad je odobrio izgradnju novog stadiona koji će se zvati Miami Freedom Park, imat će kapacitet za 25.000 gledatelja, a očekuje se da će biti izgrađen do 2025. godine u sklopu Liga kupa natjecanja. Kada su se proširile glasine da je 21. srpnja najvjerojatniji datum Messijevog prvog nastupa u dresu Miamija, cijene ulaznica odjednom su skočile u nebo. Dok je prethodno najjeftiniji dostupan bio samo 29 dolara, nova cijena je 329 dolara. A Forbes je čak objavio da je prosječna cijena ulaznice za utakmicu Miamija nakon Messijeve odluke porasla za nevjerojatnih 515 posto, sa 152 na 935 dolara.

Tagovi: Tata Martino, Lionel Messi, Inter Miami, Barcelona, David Beckham
PROČITAJ I OVO
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE