GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Michael Jordan dobio sudsku bitku u Kini

Michael Jordan dobio sudsku bitku u Kini
PRAVNA POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 10:32
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kineski Vrhovni sud presudio je u korist američke košarkaške legende Michaela Jordana u osmogodišnjoj tužbi protiv sportske kompanije koja je njegovo ime ilegalno koristila.

Vrhovni sud je presudio da Qiaodan Sports ne može koristiti ime šestostrukog NBA prvaka, ali njihov logotip i dalje može sadržavati siluetu košarkaša.

Odluka je poništila dvije ranije presude nižeg suda, utvrdivši da je Qiaodan Sports sa sjedištem u Fujianu nezakonito koristio Jordanovo ime na kineskom, Qiao Dan.

Logotip Qiaodan Sports sadrži siluetu košarkaša, a često se koristi uz ime Jordana na kineskom. Logo je nalik Jordanovom vlastitom logotipu Jumpman koji sadrži siluetu sada umirovljenog bivšeg igrača Chicago Bullsa kako zakucava.

U presudi se, međutim, nije spominjao profit koji je Qiaodan Sports ostvario nezakonitim korištenjem Jordanovog imena.

Od 2012. Jordan je podnio 80 tužbi protiv Qiaodan Sportsa, uključujući zbog neovlaštene uporabe njegovog kineskog imena, njegove siluete, umirovljenog dresa broja 23 i imena svoje dvoje djece - izgubivši u svim prilikama do presude Vrhovnog suda 2016. godine.

Osnovan 2000. godine, Qiaodan Sports ima više od 5.700 trgovina u Kini. Tijekom 2017. tvrtka je morala platiti 1,5 milijuna dolara tvrtki New Balance zbog kršenja autorskih prava.

Kina trenutno priprema akcijski plan za zaštitu intelektualnog vlasništva kako to zahtijeva trgovinski sporazum prve faze sa SAD koji je potpisan u siječnju.

Očekuje se da će se pozabaviti brojnim problemima, uključujući zaštitne znakove i prodaje piratske i krivotvorene robe.

Tagovi: Michael Jordan, Qiaodan Sports, Chicago Bulls, Air Jordan, Nike
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE