" />
"> Michael Jordan donirao dva milijuna dolara bankama hrane | SEEbiz.eu

Michael Jordan donirao dva milijuna dolara bankama hrane

Michael Jordan donirao dva milijuna dolara bankama hrane
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz / H

CHICAGO - Američka Košarkaška legenda Michael Jordan donirao je bankama hrane dva milijuna dolara zarađenih od prodaje prava na hvaljenu ESPN-ovu dokumentarnu seriju "Posljednji ples", koja je kroz njegovu posljednju sezonu u Chicago Bullsima obradila njegovu karijeru i uspon do šest naslova NBA prvaka.

"U ovim izazovnim vremenima i godini nezamislivih teškoća uzrokovanih Covidom-19, važnije je nego ikada zastati i dati zahvaliti. Ponosan sam što doniram dodatnu zaradu od "Posljednjeg plesa" organizaciji "Hranimo Ameriku" i njezinim bankama hrane u Sjevernoj i Južnoj Karolini te Chicagu kako bismo pomogli nahraniti gladne Amerikance", objavio je Michael Jordan u priopćenju.

Prema medijskim napisima Jordan je za sudjelovanje u Emmyjem nagrađenom "Posljednjem plesu" zaradio četiri milijuna dolara i najavio da će svu zaradu proslijediti neprofitnoj mentorskoj organizaciji "Prijatelji djece", koja je posvećena prekidanju kruga generacijskog siromaštva.

Iako su mu tijekom igračke karijere često zamjerali da ne koristi dovoljno svoj utjecaj kako bi ulazivao na društvenu nepravdu, Jordan je nedavno obećao donirati 100 milijuna dolara, u razdoblju od deset godina, organizacijama koje su posvećene borbi za rasnu ravnopravnost

Njegov filantropski potez je uslijedio nakon što je javno osudio policijsku brutalnost u slučaju smrti Georgea Floyda prilikom uhićenja od strane policiajaca u Minneapolisu 26. svibnja.

"Crni životi su važni. To nije kontroverzna izjava. Sve dok se ne iskorijeni sustavni rasizam koji dopušta institucijama u našoj zemlji da griješe, ustrajat ćemo i biti posvećeni zaštiti i unapređenju života crnog stanovništva", napisao je Jordan u poruci na Twitteru.

Tagovi: Michael Jordan, Posljednji ples, banke hrane, Chicago Bulls
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE