GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Middleton briljirao, Bucksi izborili sedmu utakmicu

Middleton briljirao, Bucksi izborili sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 08:17
Autor: SEEbiz / H
MILWAUKEE - Milwaukee Bucksi uspjeli su svladati Brooklyn Netse u šestoj utakmici polufinala Istoka 104:89 i tako su izborili majstoricu, koja će se igrati u noći sa subote na nedjelju.

Giannis Antetokounmpo bio je na svojoj standardnoj razini s 30 koševa i 17 skokova, ali za pobjedu Bucksa najzaslužniji je njegov nepouzdani prvi pomoćnik Khris Middleton, koji je pružio partiju za pamćenje, nakon što je u tri utakmice u Brooklynu šutirao mizernih 32% iz igre.

Sinoć je postigao 38 koševa, što mu je rekord karijere u doigravanju, uz izvrstan šut - 11/16 iz igre, 5/8 za tricu i 11/12 iz slobodnih bacanja. Uhvatio je 10 skokova, podijelio pet asistencija i pet puta ukrao loptu. Postao je prvi igrač u povijesti NBA doigravanja s barem 30 poena, 10 skokova, pet dodavanja, pet krađa i pet trica.

Jrue Holiday je zabio 21, iako je promašio devet od 10 trica. Svi ostali domaći igrači sakupili su zajedno 15 poena.

Netsi su drugu utakmicu zaredom bili bez Kyrieja Irvinga zbog ozljede gležnja, ali James Harden izgledao je puno bolje nego dva dana ranije u povratku, s još očito nezaliječenom zadnjom ložom. Brada je postigao 16 poena uz ekonomičan šut 5/9, ali Netsi su za pobjedu trebali još jednu povijesnu partiju Kevina Duranta, kao u prošlom susretu. Međutim, KD je bio samo izvrstan s 32 koša i 11 skokova, a gosti su se opekli na njegovih sedam izgubljenih lopti.

Milwaukee je opet kroz utakmicu izgradio veliko vodstvo, imao 15 razlike u posljednjoj četvrtini, ali ovaj put je spriječio preokret. Nakon što su se Netsi u završnici primaknuli na pet poena zaostatka, Bucksi su odgovorili serijom 14:0 i prelomili susret.

Najveća sporedna priča utakmice bila su slobodna bacanja Giannisa Antetokounmpa. Dvostruki MVP NBA lige u ovogodišnjem doigravanju s linije gađa jedva nešto bolje od 50%, pa si je u ovoj utakmici uzimao puno dodatnog vremena za koncentraciju. U prvoj četvrtini izveo je sedam slobodnjaka, za što su mu trebale nestvarne tri i pol minute, odnosno 30 sekundi za svako. Nije posebno profitirao od takve taktike, sinoć ih je pogodio šest od 10. Na njegovu sreću, ovaj put ih nije trebao gađati u neizvjesnoj završnici.

Tagovi: Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Kevin Durant, James Harden
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE