GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milan na korak do naslova

Milan na korak do naslova
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2022 / 22:43
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru Atalantu sa 2-0 i kolo prije kraja sezone u talijanskoj Serie A došli na korak do naslova prvaka.

Vodeći pogodak za "crveno-crne" postigao je Portugalac Rafael Leao u 56. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Francuz Theo Hernandez u 75. minuti, kad je u slalomu od pedesetak metara prošao nekolicinu gostujućih nogometaša, a onda sa 15-ak metara svladao gostujućeg vratara Mussa.

Mario Pašalić je bio u početnoj postavi Atalante, a zamijenjen je u 55. minuti, u kojoj je za Milan u igru ušao Ante Rebić zamijenivši Francuza Oliviera Girouda.

Milan je pobjedom došao do pet bodova prednosti pred Interom koji od 20.45 sati gostuje kod Cagliarija i samo ga pobjeda može ostaviti u utrci za obranu naslova prvaka u zadnjem kolu.

Atalanta je sa 59 bodova ostala na osmoj poziciji i prijeti joj izostanak plasmana u neko od europskih natjecanja. U zadnjem kolu bi pobjedom protiv Empolija momčad iz Bergama mogla izboriti i Europsku ligu, ako se poklope rezultati konkurenata koji se nalaze ispred Atalante, a to su Lazio (62 boda), Roma (60) i Fiorentina (59).

Nogometaši Napolija oprostili su se od svojih navijača za ovu sezonu uvjerljivom pobjedom 3-0 protiv Genoe u utakmici odigranoj u nedjelju na stadionu Diego Armando Maradona.

Victor Osimhen je u 32. minuti pogodio za 1-0. Lorenzo Insigne je u 65. minuti realizirao kazneni udarac i postigao svoj posljednji pogodak pred domaćim navijačima prije odlaska u amerčki MLS, kao novi član Toronta. Konačnih 3-0 postavio je Stanislav Lobotka u 81. minuti.

Milan Badelj je bio u početnoj postavi gostiju, ali je zbog ozljede morao napustiti igru već u 24. minuti.

Napoli je sa 76 bodova osigurao najmanje treće mjesto, dok je Genoa sa 28 bodova izgubila sve izglede za opstanak u Serie A.

Sassuolo je u prvoj nedjeljnoj utakmici u gostima sa 3-1 svladao Bolognu. Gosti su poveli u 35. minuti golom Gianlucce Scamacce. Domenico Berardi je pogotkom u 75. minuti povećao vodstvo Sassuola, a Scamacca je svojim drugim golom na utakmici u 80. minuti donio gostima prednost od 3-0. Jedini pogodak za Bolognu postigao je u sudačkoj nadoknadi Ricardo Orsolini iz jedanaesterca.

Sassuolo nakon ove, 13. pobjede u prvenstvu zauzima 11. mjesto na ljestvici sa 50 bodova, dok je Bologna 13. sa 43 boda.

Tagovi: AC Milan, Rafael Leao, Theo Hernandez
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE