GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milan smanjio gubitak za trećinu, ne zanima ih Superliga

Milan smanjio gubitak za trećinu, ne zanima ih Superliga
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 18:26
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Talijanski nogometni velikan Milan uprihodio je 297.7 milijuna eura u protekloj sezoni što je porast za 14 posto u odnosu na godinu ranije, objavili su "Rossoneri" na Skupštini dioničara.

Klub je povećao prihode od prodaje ulaznica, te na račun komercijalnih prihoda. Porast interesa za gledanje utakmice pripisuje se kraju pandemije koronavirusa i činjenici da se Milan prošle sezone borio za naslov talijanskog prvaka te ga nakon 11 godina konačno i osvojio.

U priopćenju objavljenom u srijedu, Milan je objavio kako je smanjio svoje gubitke za otprilike trećinu na 66.5 milijuna eura.

"Predstavljeni rezultati naglašavaju stabilan preokret, koji se dogodio unatoč krizi unutar sektora i stanju gospodarstva općenito. Moramo nastaviti s istom odlučnošću, uz predanost naših igrača i svih suradnika kluba," poručio je predsjednik kluba Paolo Scaroni.

"Osvajanje Scudetta i rastuća vrijednost brenda AC Milana daju dodatnu potvrdu puta rasta kojim je klub krenuo na terenu i izvan njega," dodao je.

Klub je u priopćenju također potvrdio da za sada nije zainteresiran za eventualnu Superligu. Na San Siru smatraju kako je europski nogomet u problemima, ali da se može spasiti i bez Superlige.

Milan je bio jedan od 12 klubova koji su prvobitno bili uključeni u projekt Superlige, ali je brzo propao nakon negodovanja navijača, posebno šest engleskih momčadi. Međutim, Real Madrid, Barcelona i Juventus ga žele oživjeti jer se bore s financijskim problemima.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Dinama u utorak na stadionu Maksimir, Milan ima veliku priliku izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka, prvi put nakon sezone 2013/14., što bi dodatno poboljšalo bilancu kluba.

Momčad Stefana Piolija treba samo domaći remi sa RB Salzburgom u posljednjem susretu skupine E kako bi uz pobjednika skupine Chelsea prošla dalje. U Serie A Piolijeva momčad je druga sa 26 boda, tri manje od vodećeg Napolija.

Tagovi: AC Milan, Superliga, Paolo Scaroni
PROČITAJ I OVO
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
BOKS
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
LONDON - Nakon 12 rundi rata, Usik je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-112, 113-114, 114-113).
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE