GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Minnesota Twinsi uklonili spomenik bivšeg vlasnika zbog rasizma

Minnesota Twinsi uklonili spomenik bivšeg vlasnika zbog rasizma
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz / H
MINNESOTA - Vlasnici baseball kluba Minnesota Twins iz Minneapolisa uklonili su ispred stadiona Target Field statuu bivšeg vlasnika kluba Calvina Griffitha zbog rasističkih komentara koje je uputio prije više desetljeća.

Griffith, koji je preminuo 1999. godine, je na jednom događaju 1978. rekao kako je izabrao Minnesotu jer je država "imala samo 15.000 crnaca" u usporedbi s rasno raznolikim mjestima poput New Orleansa.

"Došli smo ovdje jer imate dobre, marljive, bijelce," rekao je Griffith koji je omalovažavao i brojne crne igrače, uključujući i Hall of Fame igrača Rod Carewa, koji je napustio klub 1979. godine, rekavši da ne može igrati za Griffitha.

Minneapolis je u centru pažnje od 24. svibnja nakon smrti Afroamerikanca George Floyda, kad ga je bijeli policajac iz Minneapolisa gotovo devet minuta prikovao za zemlju koljenom o vrat. U znak protesta, ljudi su širom svijeta demonstrirali protiv rasizma i policijske brutalnosti.

"Ne možemo ukloniti Calvina Griffitha iz povijesti kluba, ali vjerujemo da je uklanjanje ovog spomenika važan i neophodan korak u našem trajnom opredjeljenju pružanja iskustva gdje se svaki obožavatelji i zaposlenik osjećaju sigurno i dobrodošli," poručili su iz kluba.

Griffith je vodio klub od 1955. do 1984. godine i najzaslužniji je selidbu Washington Senatorsa u Minneapolis gdje su postali Minnesota Twinsi.

Tagovi: Minnesota Twins, Calvin Griffith, Target Field, rasizam, rasizam u SAD-u, George Floyd
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE