GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlada slovenska zvijezda blizu Dinama

Mlada slovenska zvijezda blizu Dinama
GOLGETER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Slovenija je u 1. kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Astani pobijedila Kazahstan 2:1 iako je gubila na poluvremenu. Domaćini su poveli u 24. minuti golom Samorodova, a Kekova momčad vratila se odmah na startu drugog poluvremena kad je Brekalo u 47. minuti zabio glavom nakon ubačaja Gnezde Čerina iz kornera.

Matjaž Kek je u 70. minuti u igru ubacio debitanta Žana Vipotnika i to mu se isplatilo osam minuta kasnije. Stojanović je fantastičnom dugom loptom našao Mariborova napadača koji je odlično izbjegao zaleđe i onda fantastično iz prve pogodio za vodstvo i, pokazalo se, pobjedu Slovenije.

Vipotnik je tako na najbolji mogući način započeo reprezentativnu karijeru do koje je došao nakon fenomenalne sezone u Mariboru. Za momčad Maribora je ove sezone u 29 nastupa zabio 17 golova uz jednu asistenciju.

Do dolaska Damira Krznara i njegova stručnog stožera Vipotnik je bio daleko od prve momčadi, uglavnom na klupi ili na tribinama. Pod Krznarovim vodstvom je eksplodirao, postao prvi strijelac lige, došao do reprezentacije i zabio u debiju.

Za Vipotnika postoji interes iz Rusije, MLS-a i još nekih liga, ali napadač koji je prije pet dana napunio 21 godinu najbliži je zagrebačkom Dinamu. Maribor i Dinamo su već duže vrijeme u kontaktu oko Vipotnika, a puno više trebalo bi se znati nakon reprezentativne pauze u kojoj će doći do novog sastanka između ovih klubova.

Kako doznajemo, Maribor je za Vipotnika već odbio ponudu iz inozemstva od četiri milijuna eura, a Dinamo bi ga mogao dobiti za nešto manji iznos. No, u tom slučaju bi pod račun dao jednog igrača trajno, a jednog na posudbu iako se o imenima još ne govori. Vipotnik prema Transfermarktu vrijedi 500.000 eura, ali ta će cijena uskoro biti povećana kao i interes za sjajnog napadača.

Vipotnik je jako zainteresiran za dolazak u Maksimir jer Dinamo vidi kao idealnu priliku za sljedeći korak u karijeri i budući transfer u neku od najjačih liga. Mariboru bi taj posao također odgovarao jer bi dobio neke Dinamove igrače što se dosad pokazalo dobrim rješenjem.

Tagovi: Žan Vipotnik, Dinamo, Maribor, Damir Krznar
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE