GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mladi hrvatski reprezentativac našao se na ulici, klub mu otkazao stan

Mladi hrvatski reprezentativac našao se na ulici, klub mu otkazao stan
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2021 / 08:22
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
BUKUREŠT - Nevjerojatna priča dolazi iz Rumunjske, a govori o rukometnom profesionalizmu na rumunjski način.

Mladi hrvatski reprezentativac Ante Kuduz proteklih se dana nalazi u jednoj iznimno teškoj situaciji. Gazde stana u kojem živi istjerali su ga na cestu, jer klub nije ispunio obveze prema njima.

Zvuči nevjerojatno, jer je taj Dinamo iz Bukurešta lani igrao Ligu prvaka, ali osluškujući ostale koji su u sličnim okolnostima, ta praksa je očito uobičajena.

Pa evo kako je to izgledalo.

- Na cesti sam već treći dan, sa sportskom torbom i nekoliko stvari koje nosim s posljednjeg putovanja s klubom. Vratili smo se prije tri dana iz Cluja, negdje oko pola četiri ujutro došao sam pred stan, ali su čuvari u kompleksu u kojem živim rekli da ne mogu u njega, da su gazde ušle u stan, promijenili bravu i otišli. Molio sam da mi otvore barem da uzmem stvari, rekli su da ne mogu. Zamislite kako se čovjek u tom trenutku osjeća. Zvao sam klub, rekli su mi da će reagirati idući tjedan, a ja sa sobom baš nemam ništa za život, jer mi je sve ostalo zaključano u stanu. Ja sam njima rekao da to nema smisla, da ću s tim izaći van, pa su rekli da će reagirati brže…

- Nije se nažalost dogodilo prvi put. Ljetos smo nakon priprema imali istu situaciju i čekao sam mjesec dana da se stvar sredi. Onda se slično ponovilo s nešto bržim rješenjem nakon jednog gostovanje u Europa ligi i sada treći put. Ne mogu to više tolerirati, kažu Kuduz za Sportske novosti.

Postoji li neki razlog možda?

- Ne znam, po meni ne jer se klub ugovorom obvezuje plaćati stanarinu. Ništa nisam skrivio, jedini razlog može biti u činjenici da sam ih obavijestio da ću na isteku ugovora ove sezone otići u Vardar i to bi možda mogao biti razlog, ali svakako nije način…

Jer, ono što neće sam reći, Kuduz je protekle dvije sezone bio najbolji igrač Dinama i glavni razlog njihovog uspona u Europi. Ali, očito to ništa ne znači i doista je nevjerojatno čuti takvu priču o profesionalizmu.

Kako se snalazite na cesti?

- Prespavam kod suigrača i prijatelja, ali kako mnogi imaju obitelji, to nije baš ugodno i lako. Trenutno sam kod jednog prijatelja iz Srbije, inače odbojkaša. Užasno za reći, ni veša ni majice nemam za presvući. Samo da mi je doći do mojih stvari, sve bi bilo lakše. Ovako, zarobljen sam u Bukureštu i čekam da se u klubu sastanu i da se situacija rasplete.

Kuduz se obratio i navijačima Dinama čiji je veliki ljubimac proteklih godina.

- Da, napisao sam pismo, jer osjećam potrebu obratiti se ljudima koji me poštuju da znaju kroz što prolazim. Uspjeli smo pobjeći pet bodova Turdi na tablici i jako smo blizu naslovu.

Možda i tu leži dio razloga, jer ako je sve gotovo, čemu ga po rumunjskim rezonima uopće plaćati do kraja sezone. To izgleda sramotno i toliko neprofesionalno da bi i Europska federacija, ali i naša, morale reagirati barem upitima prema Dinamu da bi zaštitili igrača.

Foto: Getty Images

Tagovi: Ante Kuduz, Dinamo Bukurešt, Vardar
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE