GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić i Perišić spašavali Hrvatsku protiv Malte

Modrić i Perišić spašavali Hrvatsku protiv Malte
MUČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 08:08
Autor: SEEbiz / Index.hr
RIJEKA - Hrvatska nogometna reprezentacija je u trećem kolu kvalifikacija za SP u Kataru pobijedila Maltu 3:0. Strijelci su bili Ivan Perišić u 62., Luka Modrić s bijele točke u 74. te Josip Brekalo u 90. minuti.

Hrvatska nije dobro otvorila ove kvalifikacije. Nakon neočekivanog gostujućeg poraza kod Slovenije (0:1) na Rujevici je u subotu uz puno muke pobijedila slabašni Cipar s minimalnih 1:0 i pobjeda protiv Malte, inače 176. reprezentacije svijeta, uz puno bolju igru nego u prva dva kola bila je imperativ za Dalićevu momčad. Međutim, to se nije dogodilo. Gledali smo mučenje doprvaka svijeta protiv jedne od najlošijih reprezentacija svijeta. Posebice u prvih sat vremena.

Izbornik Dalić je promiješao momčad i na klupi su ostali Modrić, Brekalo, Perišić, Brozović, Barišić, Lovren i Vrsaljko, a u prvih 11 počeli su Oršić, Budimir, Pašalić, Badelj, Vida i Melnjak.

Hrvatska je počela dobro. Badelj je već u drugoj minuti jako dobro proigrao Vlašića, a šut mladog ofenzivca CSKA s desetak metara pogodio je vanjski dio mreže. Na samom početku Hrvatska je dominirala i gosti nisu mogli izaći iz svoje polovice. Igrala se 14 minuta kad je Vlašić ubacio s desne strane. Pašalić i Mbong su bili u skoku, a lopta je u neobičnom luku pogodila gredu i odbila se u polje gdje su je gosti očistili. Tada je Hrvatska stala. Gosti su se stabilizirali, pokazali su da jako dobro znaju igrati organizirano u obrani i da su sposobni kad se ukaže prilika odigrati opasnu kontru. Jednom je brzonogi Mbong pobjegao Juranoviću, ali kut mu je bio pretežak i Livaković je to dobro obranio.

U 17. minuti gosti su oštećeni za čisti penal. Vida je na jedno ubacivanje iza leđa zaspao i zaleđa nije bilo, a napadač Malte Pisani je dobro primio loptu i pokušao je prebaciti Juranovića. Bivši igrač Hajduka je podigao ruke i tako je zaustavio loptu, no sudac Lionel Tschudi iz Švicarske nije ništa svirao. Sreća za Hrvatsku da u ovim kvalifikacijama nema VAR-a. Maltežani su poludjeli, s pravom, jer to je bio čisti kazneni udarac.

Do kraja poluvremena Hrvatska je imala nekakav posjed, ali ni jednu pravu šansu nije stvorila. Malta je bez većih problema sigurno držala nulu protiv totalno zbunjene i nesigurne Dalićeve ekipe.

Odmah na početku je Vlašić dobro tukao na dodavanje Juranovića, a potom je Oršić izašao sam pred Bonella, ali vratar Malte je odlično izašao i sjajno je pročitao ideju napadača Dinama.

Dalić je nakon desetak minuta drugog dijela shvatio da mora nešto mijenjati i u igru je uveo ono najbolje što je imao na klupi. Ušli su Modrić, Perišić, Brekalo i Barišić i odmah je ta promjena donijela ploda. Igrala se 62. minuta kad je sjajno ubacio Barišić u pet metara, a Perišić je fantastično pročitao ideju suigrača, pravovremeno uletio u prazan prostor i zakucao za 1:0. Par minuta nakon toga je Vlašić imao dobru šansu, ali njegov šut je otišao pokraj gola.

U 74. minuti Hrvatska je dobila kazneni udarac. Nakon kornera dvojica igrača Malte su bila u skoku, a jedan od njih je ničim izazvan lotu udario rukom. Klasični penal i Modrić je bio siguran za 2:0.

U 90. minuti je Hrvatska i trećim golom dotukla Maltu. Nakon krasne akcije Perišić je na drugoj vratnici vidio samog Brekala i nesebično mu dodao za lagani gol.

U ostalim utakmicama skupine H selekcija Cipra priredila je iznenađenje pobijedivši kod kuće Sloveniju s 1:0. Pogodak odluke zabio je Ioannis Pittas u 42. minuti.

Slovačka je kod kuće svladala Rusiju s 2:1 i dodatno zakomplicirala situaciju u skupini. Pogotke su za Slovake dali Škriniar (38) i Mak (74), a za Rusiju Fernandes (74)

Hrvatska i Rusija vode s po šest bodova, Slovačka ima 5, Cipar četiri boda, Slovenija tri, a Malta jedan bod.

Kvalifikacije se nastavljaju 1. rujna kada Hrvatska gostuje u Rusiji.

Foto: Slavko Midžor, Pixsell

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Luka Modrić, Ivan Perišić, Zlatko Dalić, Josip Brekalo, Luka Milanović, Domagoj Vida
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE