GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić neće igrati protiv Cadiza, ostaje u karanteni

Modrić neće igrati protiv Cadiza, ostaje u karanteni
KORONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2021 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (36) neće igrati u nedjelju za Real Madrid protiv Cádiza jer je zbog zaraze koronavirusom "imao temperaturu" te mora do daljnjeg ostati doma u samoizolaciji.

Modrić u subotu nije trenirao u klupskom kampu gdje su se njegovi suigrači pripremali za utakmicu.


"Modrićev test je bio negativan (u petak). Danas nije trenriao jer je ovih dana bio umoran i imao temepraturu pa neće igrati protiv Cádiza", izjavio je Realov trener Carlo Ancelotti na konferenciji za medije nakon treninga.

Hrvatski veznjak od utorka ne trenira. Taj dan popodne osjetio je simptome prehlade a PCR test je pokazao da ima COVID-19.

Real Madrid, koji je ostvario deset pobjeda zaredom u prvenstvu i Ligi prvaka, u srijedu će pak gostovati kod Athletic Bilbaa u posljednjoj utakmicu u 2021. godini.

Modrić bi prema zdravstvenim pravilima na snazi u Španjolskoj trebao propustiti i taj dvoboj jer mora deset dana provesti u karanteni, ali Ancelotti još uvijek vjeruje da bi možda mogao igrati jer je u petak njegov test bio negativan.

"Moramo vidjeti što kažu zdravstvena pravila. Moramo čekati da se razjasni situacija jer još uvijek nije jasna", izjavio je.

U Španjolskoj kada soba osjeti simptome ili bude u kontaktu sa zaraženom osobom mora napraviti PCR test i ako je on pozitivan mora provesti u samoizolaciji deset dana. Jedanaesti dan se tu osobu testira i ako je tada PCR test negativan smije nastaviti s aktivnostima.

Real Madrid je, međutim, samoinicijativno testirao Modrića PCR testom u petak, samo dva dana nakon što je njegov PCR test bio pozitivan u srijedu. U klubu zagovaraju njegov povratak na teren jer je u petak test bio negativan.

Iz zdravstvene službe pokrajine Madrid još su u srijedu bili poručili kako hrvatski nogometaš mora ostati u karanteni kao i ostali stanovnici.

"Modrić mora provesti deset dana u samoizolaciji, od čega zadnja tri dana ne smije imati simptome. To je pravilo na snazi u Španjolskoj", rekao je Antonio Zapatero, zadužen za zdravstvo u pokrajini Madrid. "Bez obzira što je cijepljen može zaraziti druge pa mora slijediti protokol koji vrijedi za sve stanovnike", dodao je za radijsku postaju Cadena Cope.

Novine Marca su zatim citirale drugog dužnosnika zaduženog za zdravstvo u Madridu, Enriquea Escudera, izvijestivši kako igrači smiju izaći ranije iz karantene i igrati ako naprave PCR test i on bude negativan.

Posljednjih tjedana je novi val koronavirusa zahvatio Španjolsku pa je uz Modrića još petero zaraženih nogometaša Real Madrida u karanteni, kao i pomćni trener. U Athletic Bilbau su se dvojica igrača zarazila ovaj tjedan.

Tagovi: Luka Modrić, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE