GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOO: Bach jedini kandidat za predsjednika

MOO: Bach jedini kandidat za predsjednika
DRUGI MANDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 14:17
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Nijemac Thomas Bach (66), koji predsjedava Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) od 2013. godine, bit će jedini kandidat koji će se sljedećeg ožujka boriti za drugi mandat, objavio je MOO u utorak nakon zatvaranja prijava.

Olimpijski prvak u mačevanju sa Olimpijskih igara u Montrealu 1976 i odvjetnik tražit će reizbor na četiri godine na 137. zasjedanju MOO-a, zakazanom u Ateni od 10. do 12. ožujka 2021. godine.

To će biti njegov posljednji mandat jer prema Statutu MOO-a predsjednika biraju na osam godina 104 člana organizacije, tajnim glasovanjem, ali može biti ponovno imenovan samo jednom. Ponekad kritiziran zbog svog upravljanja koje se smatra autoritarnim, Thomas Bach gotovo da nije naišao na bilo kakvu jaču opoziciju od 2013. godine, s izuzetkom kanadskog odvjetnika Dicka Pounda. Kraj njegovog posljednjeg mandata posebno je obilježila pandemija koronavirusa, koja je prisilila MOO da prvi put u mirnodopsko doba odgodi Olimpijske igre.

Olimpijske igre u Tokiju, prvotno zakazane za ljeto 2020. godine, a trebale bi simbolizirati obnovu zemlje nakon tsunamija 2011. godine, odgođene su za 2021. godinu, a njihova organizacija i dalje ostaje financijska i zdravstvena zagonetka.

Bach je deveti predsjednik MOO-a u povijesti, u MOO je došao 1991. godine, izabran je za potpredsjednika 2000. godine, a trebao je dva kruga glasovanja 2013. godine kako bi naslijedio Belgijanca Jacquesa Roggea jer je tijekom zasjedanja u Buenos Airesu imao čak pet protukandidata, uključujući ukrajinsku legendu skoka s motkom Sergeja Bubku.

Tagovi: Thomas Bach, Olimpijske igre u Tokiju, Međunarodni olimpijski odbor
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE