GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Morata i Fuellkrug zabili za remi Španjolske i Njemačke

Morata i Fuellkrug zabili za remi Španjolske i Njemačke
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2022 / 22:02
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1-1 (0-0).

Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1-1 postavio Niclas Fuellkrug.

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Ruediger te je glavom pogodio za 1-0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna „furija“ nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1-0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Fuellkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unai Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

Sane i Fuellkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Fuellkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1-1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova.

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

SP, skupina E (2. kolo)

ŠPANJOLSKA - NJEMAČKA 1-1 (0-0)

Stadion Al Bayt. Gledatelja: 68.000. Sudac: Danny Desmond Makkelie (Nizozemska).

STRIJELCI: 1-0 Morata (62), 1-1 Fuellkrug (83)

ŠPANJOLSKA: Unai Simon - Carvajal, Rodri, Laporte, Jordi Alba (od 82. Balde) - Gavi (od 66. Koke), Busquets, Pedri - Ferran Torres (od 54. Morata), Olmo, Asensio (od 66. N. Williams).

NJEMAČKA: Neuer - Kehrer (od 70. Klostermann), Sule, Ruediger, Raum (od 87. Schlotterbeck) - Kimmich, Goretzka - Gnabry (od 85. Hofmann), Gundogan (od 70. Fuellkrug), Musiala - Mueller (od 70. Sane).

Žuti kartoni: Busquets (Španjolska), Kehrer, Goretzka, Kimmich (Njemačka)

Crveni kartoni: -

Tagovi: Alvaro Morata, Niclas Fuellkrug, SP u Kataru
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE