GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moriyasu: Hrvatsku poštujem, ali želi pobjedu

Moriyasu: Hrvatsku poštujem, ali želi pobjedu
JAPANSKI IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2022 / 12:54
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Japanski izbornik Hajime Moriyasu zadovoljan je kako se momčad priprema i kako izgleda uoči dvoboja protiv Hrvatske.

"Grupna faza je bila jako teška, sada nastavljamo s nokaut fazom. Veselim se utakmici protiv Hrvatske. Imali smo tri dana odmora, odmorili smo se, stabilizirali i dobro se pripremamo. Sutrašnja utakmica bit će vrlo teška, spremali smo se za nju zadnja tri dana i nadamo se da ćemo pokazati na terenu ono što smo radili na treningu."

U Rusiji prije četiri godine Japan je u osmini finala igrao protiv Belgije i izgubio 3:2 nakon što je vodio 2:0.

"Na prošlom SP-u pokušali smo proći u četvrtfinale, ali u tome nismo uspjeli. Mislim da smo se dobro borili u tom susretu i zavrijedili proći dalje. Bili smo jako nesretni zbog tog poraza. Možda bi neki drugi izbornik drugačije postupio, ali to je bilo za sve nas i vrijedno iskustvo. Možemo to proanalizirati i vidjeti što ne smijemo ponoviti. Iskoristit ćemo sve lekcije iz prošlosti i nadam se da ćemo biti spremni za sutra. Sve što smo dosad napravili je važno."

Moriyasu osjeća kako je Japan napredovao i individualno i momčadski.

"Moji igrači su prilagodljivi i fleksibilni, mi ćemo biti borbeni kao momčad, spremni smo na 120 minuta borbe, imamo i 5+1 izmjenu, želja nam je da nastupimo kao tim i budemo dominantna momčad. Najviše smo napredovali u građenju zajedništva. Japan je uvijek igrao kompaktno i organizirano, to se vidjelo i na treninzima. No i kao pojedinci smo bili jako dobri. U našem radu sam upravo to najviše osjetio, svaki pojedinac je dodatno napredovao."

Istovremeno hrabrost i opuštenost je ono što traži od svojih igrača.

"Dat ćemo sve od sebe za pobjedu i prolaz. Imamo veliku želju za tim. Htio bih da igrači zadrže najvišu razinu motivacije, samo pobjeda nam igra, a da bi pobijedili, morat ćemo biti i hrabri i opušteni. Naravno da će se boriti i biti hrabri, ali moraju biti i pametni i ne zaboraviti što moraju napraviti. Moramo imati ravnotežu između hrabrosti i odgovornosti. Protiv Španjolske i Njemačlke smo se borili i svaki igrač pojedinačno je dao maksimum od sebe."

Hrvatsku poštuje, ali želi pobjedu.

"Hrvatska je zemlja koja ima sjajne igrače, bili su srebrni na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Naš cilj će naravno biti pobjeda. Imam veliko poštovanje za hrvatsku reprezentaciju, moj dojam je da su dosta snalažljivi, mogu se lako prilagoditi različitim situacijama. Na prethodnom SP-u tri puta su bili u produžecima, i ovdje su imali dva neriješena rezultata. Uporni su, čvrsti, dosljedni."

Za razliku od susreta s Njemačkom i Španjolskom, Japan će pokupšati krenuti agresivnije.

"Morat ćemo malo više pritiskati protivnika već u prvom dijelu. Od igrača tražim da budemo malo agresivniji, nije bilo lako jer su i Njemačka i Španjolska jaki. Nekada želite, ali to ne ide kako ste planirali. Nama nije bila namjera braniti se, nije niti sada, nadam se da ćemo biti hrabri. Hrvatska može igrati na razne načine i nadam se da ćemo moći igrati kako želimo i na kraju dominirati."

Tagovi: Hajime Moriyasu, Japan, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE