GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mršić: Ovo je rezultat timskog rada igrača koji uživaju igrati za reprezentaciju

Mršić: Ovo je rezultat timskog rada igrača koji uživaju igrati za reprezentaciju
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2020 / 23:09
Autor: SEEbiz / H
ISTANBUL - Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju se pobjedom protiv Švedske (87-72) plasirala na EuroBasket 2022., a izbornik Veljko Mršić istaknuo je da je to rezultat timskog rada igrača koji uživaju igrati za reprezentaciju.

"Ovo smo počeli stvarati u ljeto prošle godine kada smo išli na ljetnu ligu u Las Vegas i neke turnire u Kini. Tada me je u Las Vegasu jedan američki novinar pitao što očekujem od ove ekipe, a ja sam rekao da bi bilo dobro da nađemo dva ili tri igrača za kvalifikacije za EP. Poslije sam čuo Vincea Cartera (poznati američki košarkaš, a sada stručni komentator ESPN-a) kako je rekao da mu se čini da ima puno više dobrih igrača u našoj ekipi. Tada sam zaključio da možda mi tražimo kruha preko pogače", rekao je na konferenciji za novinare Veljko Mršić i dodao: "Izabrali smo dečke koji žele igrati za reprezentaciju i koji uživaju dok su zajedno, a meni je užitak biti s njima. Rezultat toga su pobjede i plasman na EuroBasket. No, ne želimo tu stati. Imamo velika očekivanja, ali držimo ih za sebe. Nadam se da ćemo ih ostvariti".

Hrvatska je ovom pobjedom zadržala maksimalan učinak u ovim kvalifikacijama, sa četiri pobjede je na vrhu skupine i osigurala je plasman na EuroBasket 2022. dvije utakmice prije kraja kvalifikacija. Na drugom mjestu je Nizozemska s učinkom 2-2, a Švedska i Turska imaju omjer 1-3. Posljednji kvalifikacijski krug je na rasporedu od 19. do 22. veljače 2021.

"Često puta idemo iz euforije u depresiju, i nije ovo nikakva nova era hrvatske košarke. Ovo je bio timski rad, a onda uvijek netko bljesne. Danas je to bio Marčinković, a prije toga Bilan i Šakić. I kad igrate timski, niste ovisni o tome hoće li netko imati dobar dan ili ne", ocijenio je izbornik Mršić.

U susretu protiv Švedske istaknuo se košarkaš Splita Pavle Marčinković, koji je upisao 20 poena i 8 skokova.

"Zahvaljujem se izborniku što mi je dao priliku da igram za reprezentaciju. Sjećam se 2012. godine kada sam također bio u ekipi i kad smo se plasirali na EP. Sjajan je osjećaj plasirati se na EuroBasket, ali sada mi je još draže jer sam imao konkretniju ulogu. Ovo je timski uspjeh i ne treba isticati nikoga. Imamo svoj cilj i idemo u tom smjeru sigurnim koracima", rekao je Marčinković.

Tagovi: Veljko Mršić, hrvatska košarkaška reprezentacija, Pavle Marčinković
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE