GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mulaomerović otpisao Žižića i Bendera

Mulaomerović otpisao Žižića i Bendera
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2022 / 21:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u srijedu će u Opatiji započeti s pripremama za nastup na EuroBasketu koji će se održati od 1. do 18. rujna, ali i za utakmice pretkvalifikacija za sljedeći EuroBasket koje će tomu prethoditi.

"Nastavljamo kontinuitet programa koji je ovog ljeta prilično zahtjevan s pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo i samim EuroBasketom. Fokus je ipak na EuroBasketu i da se odradi jedna prava završnica, a centralno mjesto naših događanja će u velikom dijelu biti ponovno u Opatiji", najavio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.

Izbornik Damir Mulaomerović skratio je popis sa 24 na sljedećih 16 igrača: Roko Rogić, Lovro Gnjidić, Ivan Ramljak, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Toni Perković, Karlo Matković, Mateo Drežnjak, Krunoslav Simon, Dominik Mavra, Pavle Marčnković, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dario Šarić i Jaleen Smith, koji je još uvijek u postupku dobivanja hrvatskog državljanstva. No, NBA igrači će se ostatku reprezentacije smjeti priključiti tek 8. kolovoza.

"To je 16 momaka za koje sam se odlučio i iza kojih stojim i sada je pravi trenutak da pokažemo karakter. Moja je želja samo da mi igrači budu optimalno spremni, da nemamo neželjenih ozljeda", kazao je izbornik Mulaomerović, a zatim objasnio i izostanak Ante Tonija Žižića, novog člana europskog prvaka Anadolu Efesa, s popisa:

"Što se tiče Žižića, to je sjajan igrač i sjajan momak, no on i Zubac su isti profil igrača. Moja je odluka da u ovom trenutku dam prednost Zubcu. Na poziciji 'petice' ćemo imati tri profila igrača - tu je i Matković koji je budućnost naše reprezentacije i koji će biti nositelj bez obzira bio izbornik ja ili netko drugi. I tu je, naravno, Šarić s kojim možemo u toj nekoj varijaciji košarke napadati na različite načine, ali i braniti se".

Na popisu nema još jednog visokog igrača Dragana Bendera.

"Bender je odradio pripreme u lipnju sasvim korektno, također se radi o sjajnom momku koji će u budućnosti sigurno doći. On je izlazio iz duge ozljede i siguran sam da mu je period koji je s nama trenirao jako dobro došao", dodao je izbornik.

Tijekom priprema Hrvatska će nastupiti na turniru u Pardubicama 13. i 14. kolovoza gdje će odigrati susrete protiv Bugarske i domaćina Češke, a dogovorene su i prijateljske utakmice protiv Mađarske u Opatiji 18. kolovoza te protiv Slovenije u Celju 20. kolovoza.

U pretkvalifikacijama za EuroBasket 2025. Hrvatska će 25. kolovoza gostovati u Poljskoj, dok će tri dana kasnije ugostiti Švicarsku.

Na EuroBasketu Hrvatska je u prvom krugu svrstana u skupinu C koja će se igrati u Milanu, a suparnici će joj biti redom: Grčka 2. rujna (17 sati), Velika Britanija 3. rujna (14.15 sati), Estonija 5. rujna (14.15 sati), Italija 6. rujna (21 sat) i Ukrajina 8. rujna (14.15 sati). Prve četiri reprezentacije iz skupine plasirat će se u osminu finala.

Tagovi: Damir Mulaomerović, Ante Žižić, Dragan Bender, Ivica Zubac
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE