GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na koje interesne skupine cilja Igor Tudor?

Na koje interesne skupine cilja Igor Tudor?
MONOLOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz / Index.hr
SPLIT - Hajduk je danas u 23. kolu HNL-a razbio Goricu 6:0, ali glavna tema nakon utakmice bio je Igor Tudor.

Hajdukov trener održao je monolog na press konferenciji nakon utakmice koji je bio svojevrsni nastavak onoga što je prije dva dana govorio Mario Stanić. Podsjetimo, Hajdukov "savjetnik predsjednika uprave" u četvrtak je poručio da nitko u Hajduku preko medija i agenata neće ući u prvu momčad, a slično je danas govorio i Tudor.

"Nakon zadnjeg poraza isforsirala se jedna energija i priča, a ona nije slučajno krenula baš nakon poraza, koja se meni ne sviđa. Ja to moram reći, iako će neki reći: 'Alo, radi svoj posao i nemoj se baviti s time.' No kad se netko bavi s tobom, moraš se ti s time baviti. Kad sam došao ovdje, rekao sam da je situacija u Hajduku teža nego prije, a neki od vas su se začudili. Mislio sam baš na stvari kakve sam osjetio prošli tjedan. Kad kažem da je u Hajduku teže nego prije, onda mislim na te interesne skupine koje su uvijek oko kluba. To što je Stanić objašnjavao svi vi jako dobro znate, a znaju i igrači. Ima i onih koji smatraju da su njihova mišljenja najvažnija i da oni znaju što je najbolje za klub. Puno toga smrdi, a to vide i igrači i komentiraju. Iz aviona se vidi tko nešto piše i zašto piše, to je jedan kroz jedan. Da ovo pričamo negdje sa strane, svi biste rekli da je tako. Zgazili smo sve u pripremama, dobili smo dvije utakmice, jednu izgubimo, a dobili bi i nju da nije bio crveni karton. I onda ovo u samo sedam dana. Nije li to malo neobično?", rekao je Tudor nakon pobjede protiv Gorice.

Hajdukov trener se, kao i Mario Stanić, osvrnuo na "slučaj Nejašmić", odnosno njegovu odluku da jednog od najperspektivnijih Hajdukovih igrača preseli na klupu. Darko Nejašmić je i kod Siniše Oreščanina i kod Damira Burića bio neizostavan član prve momčadi, no Tudorovim dolaskom ispao je iz postave.

Nejašmić je kod prijašnjih garnitura na Poljudu bio označen kao projekt kluba, odnosno igrač kojega se želi prodati za golemi novac, no Tudorova odluka da Nejašmić ne igra poremetila je planove raznih "interesnih skupina", kako ih je Tudor nazvao. Tu je mislio na ekipu oko Nejašmićeva oca i menadžera Darka koji pod sobom ima još dva Hajdukova igrača, Miju Caktaša i Jakova Blagaića. Sva trojica nisu prošlog vikenda putovala u Koprivnici i sva trojica imala su "virozu", dok su svi ostali igrači bili zdravi. Dok je govorio o tome da se zna tko što piše i zašto piše, Tudor je gestikulacijom pokazivao stavljanje nečega u džep od sakoa.

Nejašmićev otac je navodno nakon utakmice s Varaždinom tražio sastanak s Igorom Tudorom i dobio ga, a kako je taj razgovor prošao, najbolje se vidi na Darkovoj minutaži. Svi oko najtalentiranijeg Hajdukova igrača žele da se on što prije proda pa je tako plasirana i priča o posudbi u Olimpiju od koje nije bilo ništa. Ne samo da ne forsira Nejašmića, nego Tudor umjesto njega uredno u momčadi drži Hamzu Barryja kojemu na ljeto istječe ugovor i može besplatno otići iz kluba.

Iako još nikoga nisu prozvali imenom i prezimenom, Stanić, a nakon njega i Tudor, očito nemaju namjeru popustiti pred pritiscima. Svi su od njih tražili da u zimskom prijelaznom roku dovedu napadača, ali oni to nisu učinili. "Interesne skupine" žele da u prvoj momčadi bude taj i taj, ali Tudor se na to nije previše obazirao. Vidjet ćemo koliko će nova ekipa na čelu Hajduka imati energije za tu borbu, ali za sada su na dobrom putu.

Tagovi: Igor Tudor, Hajduk, Mario Stanić, Darko Nejašmić, Mijo Caktaš,
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE