GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Otoku bez sporta do 1. lipnja

Na Otoku bez sporta do 1. lipnja
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2020 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Profesionalni sport neće se nastaviti u Velikoj Britaniji prije 1. lipnja, čak ni iza zatvorenih vrata, priopćila je britanska vlada u ponedjeljak.

Nakon što je premijer Boris Johnson u nedjelju kritiziran zbog izazivanja zabune, tijekom televizijskog izlaganja plana opreznog popuštanja mjera protiv koronovirusne krize, danas je izdao dokument na 50 stranica s detaljnim uputama.

U dokumentu se navodi da drugi korak u ublažavanju mjera neće započeti prije 1. lipnja, kada će "neki kulturni i sportski događaji iza zatvorenih vrata biti dopušteni samo za televizijske i radio emisije", čime se smanjuje rizik od povećanih kontakata“.

Nove smjernice znače da će Premier liga imati zeleno svjetlo za nastavak sezone 12. lipnja, kao što je ranije predloženo, ali uz uvjet da klubovi tako odluče glasovanjem.

Ako plan ponovnog pokretanja lige prihvati potrebnih 14 klubova, očekuje se nastavak sezone. Prvotni plan je bio da se utakmice igraju na brojnim neutralnim stadionima širom zemlje, međutim na video sastanku održanom u ponedjeljak, šest klubova među kojima su najglasniji bili Aston Villa, Watford i Brighton, bili su protiv igranja na neutralnim terenima i umjesto toga željeli su zadržati prednost domaćeg terena, čak i bez gledatelja.

Međutim, postoji opći konsenzus da će sezona biti završena na ovaj ili onaj način kada je to sigurno moguće, jer Engleska želi slijediti Njemačku, a ne Nizozemsku i Francusku koje su okončale natjecanja.

Premier liga je suspendirana 13. ožujka, a do kraja prvenstva ostalo je devet kola, točnije 92 utakmice.

Liverpool vodi sa 82 boda, ispred Manchester Cityja (57) i Leicester Cityja (53).

Tagovi: Premier league, koronavirus u Velikoj Britaniji, Boris Johnson, Liverpool
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE