GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nadal odustao od nastupa na ATP turniru u Rotterdamu

Nadal odustao od nastupa na ATP turniru u Rotterdamu
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 16:55
Autor: SEEbiz / H
ROTTERDAM - Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal prisiljen je zbog bolova u leđima odustati od nastupa na ATP turniru serije 500 u Rotterdamu, priopćili su u četvrtak iz vodstva turnira koji je na rasporedu od 1. do 7. ožujka u Ahoy Areni.

"Patio sam od bolova u leđima u Australiji, što je započelo u Adelaideu, a nastavilo se u Melbourneu. Našli smo privremeno rješenje da mogu bez bolova igrati u drugom tjednu Australian Opena. No, po povratku u Španjolsku otišao sam kod liječnika koji mi je, zajedno s mojom ekipom, savjetovao da ne igram u sljedećem tjednu. Doista sam se veselio povratku u Rotterdam i Nizozemsku, jer dugo nisam igrao tamo, a idealno se uklopilo u moj oogodišnji raspored", izjavio je Nadal u službenom priopćenju.

Španjolac je na Australian Openu zaustavljen u četvrtfinalu u kojem je protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa propustio vodstvo od 2-0 u setovima, što mu se na Grand Slam turnirima dogodilo tek drugi put u karijeri.

Nadal je drugi i posljednji put u Rotterdamu nastupio 2009., kad ga je u finalu svladao Britanac Andy Murray.

Nadalovim odustajanjem najbolje rangirani igrač turnira u Rotterdamu postao je finalist Australian Opena i treći tenisač svijeta Rus Danil Medvjedev, a tu su još i Grk Tsitsipas (ATP - 6.), Rus Andrej Rubljov (ATP - 8.), Talijan Matteo Berretini (ATP - 10.) te pobjednik posljednja dva izdanja turnira Francuz Gael Monfils (ATP - 12.).

Među prijavljenima je i najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 26.).

Tagovi: Rafael Nadal, ATP turnir u Rotterdamu, Australian Open
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE