GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nadal u polufinalu nakon pet setova

Nadal u polufinalu nakon pet setova
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2022 / 11:06
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Španjolski tenisač Rafael Nadal u utorak se plasirao u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu poslije 4 sata i 10 minuta igre u pet setova pobijedio Kanađanina Denis Shapovalova sa 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Po jedan break u prva dva seta dovoljna su bila Nadalu da povede sa 2-0. U trećem setu kod vodstva 5-4 Shapovalov je oduzeo servis Nadalu i smanjio na 1-2. U četvrtom setu Shapovalov je došao do breaka u četvrtom gemu i poveo 5-2, ali Nadal je mogao vratiti izgubljeni servis dok je Kanađanin servirao za set kod vodstva 5-3. Španjolac je imao dvije break lopte, ali nije ih iskoristio i Shapovalov je došao do 2-2 u setovima.

Na početku petog seta Shapovalov je propustio priliku za break i to mu se osvetilo već u sljedećem gemu, kada je Nadal došao do tri vezane break lopte, a drugu je iskoristio. Shapovalov je ponovno imao priliku za obrat u trećem gemu, ali Nadal je spasio dvije break lopte i do kraja meča više nije pružio šansu kanadskom tenisaču.

Nadalu je to sedmo polufinale na Australian Openu. No, samo je jednom osvojio Grand Slam turnir u Melbourneu, i to 2009. kada je u finalu dobio Rogera Federera. Još četiri puta gubio je u finalima, dva puta od Đokovića (2012 i 2019), te od Stana Wawrinke (2014) i Rogera Federera (2017).

Nadal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Talijana Mattea Berrettinija i Francuza Gaela Monfilsa.

Tagovi: Rafael Nadal, Alexander Zverev, Australian Open
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE