GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagelsmann će biti izbornik Njemačke do Eura 2024

Nagelsmann će biti izbornik Njemačke do Eura 2024
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 20:37
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Bivši trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann preuzima posao u njemačkoj reprezentaciji.

Bivši trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann preuzima posao u njemačkoj reprezentaciji do domaćeg Eura 2024., objavio je u utorak list Bild.

Prema izvješću, Nagelsmann i Njemački nogometni savez (DFB) postigli su dogovor, no o nekoliko detalja tek treba razgovarati.

DFB je rekao da su predsjednik Bernd Neuendorf i direktor njemačkog tima Rudi Völler imali prvi sastanak s Nagelsmannom u utorak.

"U dobrim smo razgovorima", rekao je Neuendorf.

Njemačka je pod pritiskom da pronađe novog izbornika nakon što je Hansi Flick otpušten 10. rujna nakon loših nastupa momčadi s pet utakmica bez pobjede, uključujući četiri poraza.

Pod Flickom, Njemačka je također pretrpjela drugi uzastopni izlazak iz grupne faze na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

Völler je preuzeo prošlotjednu utakmicu protiv Francuske, koju je Njemačka dobila 2-1, ali ju je nazvao jednom prilikom i inzistirao je da neće biti dostupan dulje vrijeme.

Nagelsmanna je Bayern otpustio u ožujku, ali još uvijek ima ugovor s njemačkim rekordnim prvakom do 2026. Međutim, Bild je prošli tjedan izvijestio da će se Bayern odreći naknade za transfer u slučaju da Nagelsmann i DFB postignu dogovor.

Zauzvrat bi DFB morao platiti 100% Nagelsmannove plaće. Bayern također ne bi svom bivšem treneru platio otpremninu.

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeneß također je rekao da klub neće stajati na putu pregovorima.

Njemačka se nada da će imati novog izbornika prije utakmica 14. listopada u Hartfordu protiv Sjedinjenih Država i tri dana kasnije u Philadelphiji protiv Meksika.

Zasluge: Marius Becker/dpa

Tagovi: Julian Nagelsmann, nJEMAČKA
PROČITAJ I OVO
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE