GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrada predsjednika UEFA-e liječnicima koji su spasili Eriksena i Simonu Kjaeru

Nagrada predsjednika UEFA-e liječnicima koji su spasili Eriksena i Simonu Kjaeru
SPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 17:04
Autor: SEEbiz / H
NYON - Osobe koje su pomogle u spašavanju danskog reprezentativca Christiana Eriksena koji je na prvoj utakmici Europskog prvenstva protiv Finske 12. lipnja u Kopenhagenu doživio srčani udar na terenu u utorak su primili nagradu predsjednika UEFA-e, objavila je u utorak europska krovna nogometna organizacija.

Među devet osoba koje su nagrađene je kapetan danske reprezentacije Simon Kjaer koji je Eriksena okrenuo na bok a onda je započeo i oživljavanje te organizirao suigrače da okruže Eriksena dok mu je pružana liječnička pomoć.

Eriksena su nakon što se srušio na terenu desetak minuta oživljavali masiranjem srca i elektroškovima. Nakon toga je prebačen u bolnicu gdje je bio do 18. lipnja, a u bolnici mu je pod kožu ugrađen minijaturni defibrilator.

Danas je 29-godišnji veznjak Intera u "odličnom stanju", tvrdi talijanski prvoligaš, ali se ne zna hoće li moći nastaviti svoju igračku karijeru.

"Svatko zna svoju ulogu i znao je što treba učiniti. Ostavili smo naše osjećaje u svlačionici. Nakon udara, naravno, reagirali smo kao što bi svatko", izjavio je Mogens Kreutzfeldt, glavni liječnik za Euro u Kopenhagenu, koji je također primio odlikovanje predsjednika UEFA-e.

"Iskazujem svoje beskrajno divljenje za izvanrednu reakciju i mirnoću koje su pokazali liječnici i liječnička ekipa. Te vještine su bile odlučujuće u Christianovom preživljavanju", kazao je pak predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

To su "istinski heroji Eura", dodao je.

Nagrada predsjednika UEFA-e, koje je ustanovljeno 1998., dodjeljuje se za "izuzetna postignuća, izvanrednu profesionalnost i iznimne osobne kvalitete".

Prošle godine ju je primio napadač Obale Bjelokosti Didier Drogba.

Ove godine su ga primili članovi liječničke ekipe koja je bila na terenu u Kopenhagenu 12. lipnja a činili su je Mogens Kreutzfeldt (glavni liječnik), Frederik Flensted (dežurni liječnik na stadionu), Anders Boesen (liječnik na travnjaku) i Peder Ersgaard (bolničar), zatim dežurni liječnici iz UEFA-e na stadionu Jens Kleinefeld i Valentin Velikov, liječnička ekipa danske reprezentacije Morten Skjoldager i Morten Boesen te kapetan reprezentacije Simon Kjaer.

Tagovi: Christian Eriksen, Inter, Simon Kjaer, Danska, Simone Inzaghi, Francesco Braconaro
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE