GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najbolji svjetski windsurferi stigli u Bol

Najbolji svjetski windsurferi stigli u Bol
SURFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 11:02
Autor: SEEbiz
BOL – Danas počinje natjecanje na koje su stigli najbolji svjetski slalomaši u muškoj i ženskoj konkurenciji, top dvadeset natjecatelja na svijetu među kojima su mnogi po prvi puta na natjecanju u Hrvatskoj. Natjecatelji će kroz šest dana voziti ukupno 15 regata a titulu najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji saznat ćemo u srijedu, 7. srpnja.

Na regatu je prijavljen 41 muškarac i jedanaest žena, a do samog početka natjecanja očekuje još desetak posljednjih prijava.

Od poznatih imena među prijavljenima nalaze se Basile Jacquin, aktualni svjetski prvak, te Maciek Rutkowski, četvrti slalomaš na svijetu, osebujni poljski reper koji je i pobjednik prošlogodišnje bolske PWA regate, zbog pandemije jedine održane u 2020. Djelomično je i zbog toga PWA (Professional Windsurfing Association) donio odluku da se ovogodišnja regata u Bolu u organizaciji Zoo station Bol boduje ravnopravno s ostalim poznatim natjecanjima, kao što su ono u Izraelu, održano u lipnju, te u Syltu u Njemačkoj i Južnoj Koreji. Ova je odluka i razlog zbog kojega ćemo ove godine u Bolu gledati elitu jedrenja na dasci koju do sad još nismo imali prilike ugostiti u našim krajevima.

Slalom je disciplina u jedrenju na dasci u kojoj je najvažnija brzina, a surferi, koji postižu i do 40 milja na sat, jedre kroz regatno polje u kojemu njih velik broj pokušava što brže proći kroz zadano polje, u najboljoj putanji napraviti okrete oko zadanih bova te pritom prestići sve konkurente i prvi proći kroz ciljnu liniju.

„Ovo što u 2021. imamo u Bolu je Wimbledon windsurfinga“ kaže Toni Bulić, organizator regate, dugogodišnji zaljubljenik u windsurf i vlasnik Zoo station Bol – kultne „stanice“ za jedrenje na dasci u Hrvatskoj koja broji vjernu publiku i vjerojatno najbolju atmosferu – zbog jakog maestrala i općenito odličnih uvjeta za sportove vezane uz vjetar, blizine Zlatnog rata, ali i raznolikosti i zajedništva svojih stalnih članova. „Posebno mi je drago da je prijavljen i Ben Van Der Steen, natjecatelj u svojim četrdesetima, legenda slaloma koji je još uvijek u konkurenciji, što samo pokazuje da u ovom sportu nisu važne godine, već volja“ dodao je.

Jedan od prijavljenih je i poznati splitski ugostitelj, šezdesetpetogodišnji Ivica Podrug – Ušo, kojega svi hrvatski surferi, pa i on sam sebe, jednostavno zovu „tata“.

Od hrvatskih natjecatelja nastupit će i Enrico Marotti iz Voloskog, trenutno šesti na svijetu, višestruki prvak Hrvatske, amaterski svjetski prvak 2018. i vjerojatno naš najbolji slalomaš svih vremena, te Luka Mratović, iskusni natjecatelj koji je nastupio na trima olimpijskim igrama. Od mladih snaga nastupit će šesnaestogodišnji Ian Anić iz Bola i osamnaestogodišnja Lara Bulić iz Supetra. Iako je u ženskoj konkurenciji bilo dosta ozljeda pa neke od najboljih natjecateljica ipak neće nastupiti u Bolu, Lara će imati tešku protivnicu u Helle Opedal, devetnaestogodišnjoj Norvežanki koja je nova svjetska nada slalom windsurfinga.

Tagovi: svjetski windsurferi, Ivica Podrug – Ušo, Basile Jacquin, Toni Bulić, Maciek Rutkowski
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE