GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveći uspjeh Dragana Skočića: Iran osigurao plasman na SP

Najveći uspjeh Dragana Skočića: Iran osigurao plasman na SP
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 20:12
Autor: SEEbiz / H
TEHERAN - Nogometna reprezentacija Irana, koju vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić, osigurala je u četvrtak plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca ove godine minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Iraka u Teheranu.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Mehdi Taremi u 48. minuti nakon što je izmaknuo pozornosti dvojici gostujućih braniča.

Ovom pobjedom Iran je osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini A posljednjeg kruga azijskih kvalifikacija za SP tri kola prije kraja natjecanja, sada ima 19 bodova, nedostižnih 10 više od trećeplasiranih Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Za Iran će to biti šesti nastup na SP, treći uzastopni, a peti u posljednjih sedam svjetskih smotri.

Iran je postao 14. reprezentacija koja je osigurala nastup u Kataru, nakon domaćina, 10 pobjednika skupina europskih kvalifikacija Njemačke, Danske, Francuske, Belgije, Hrvatske, Španjolske, Srbije, Engleske, Švicarske i Nizozemske, te Brazila i Argentine koji su osigural jedno od prva četiri mjesta u Južnoj Americi.

Nadomak plasmana na SP, svoje 10. uzastopno, a 11. ukupno, stigla je i Južna Koreja 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Libanona u Sidonu. Gol vrijedan tri boda postigao je Cho u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Južna Koreja sada ima 17 bodova te su joj za potvrdu plasmana u Katar dovoljna još dva boda iz posljednja tri nastupa, a mogla bi na SP i ukoliko izgubio sve tri utakmice ako UAE ne osvoje maksimalnih devet bodova.

Južna Koreja bi mogla svoj plasman na SP potvrditi već u srijedu kada će igrati protiv Sirije u Dubaiju.
UAE su se, pak, učvrstili na trećoj pozciji u skupini koja vodi u dodatne kvalifikacije zahvaljujući 2-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Sirije u Dubaiju. Ključni igrač bio je Caio Canedo, koji je postigao prvi gol na utakmici u 44. minuti te aistirao Alghassianiju za drugi u 70.
UAE sada imaju devet bodova, četiri više od četvrtog Libanona, pet od petog Iraka, a sedam od šeste Sirije.
Ranije u četvrtak su važne pobjede u skupini B ostvarile reprezentacije Australije i Japana koje su opravdale ulogu favorita, Australija je u Melbourneu sa 4-0 (2-0) nadigrala Vijetnam, dok je Japan sa 2-0 (1-0) u Saitami bio bolji od Kine.
Protiv najslabije momčadi u skupini Australci su dominirali od početka dvoboja te iako im ne neopravdano poništen pogodak postignut već u 20. sekundi, a nije im dosuđen niti klasični 11-erac u 10. minuti, stigli do sigurne pobjede. Domaće je u vodstvo udarcem glavom doveo MacLaren (30), na 2-0 je neposredno prije odlaska na odmor povisio Rogić (45+2), da bi u nastavku Goodwin (72) i McGee (76) postavili konačni rezultat.
Japan je u Saitami poveo vrlo rano iz kaznenog udarca kojega je realizirao Osako (13-11m) nakon neshatljivog igranja rukom kineskog braniča u svom kaznenom prostoru, da bi tri boda potvrdio Ito (61) nadskočivši svog čuvara.
Drugi Japan sada ima 15, a treća Australija 14 bodova, dok je na vrhu Saudijska Arabija, koja će kasnije u četvrtak ugostiti Oman, sa 16 bodova. Oman je četvrti sa sedam bodova, dok su na dnu Kina s pet i Vijetnam bez bodova.
Plasman u Katar izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, dok će treća u dodatne kvalifikacije.

Tagovi: Dragan Skočić, Iran, Sadek Moharrami, Mehdi Taremi
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE