GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Navijači Dinama okupili najbolje hrvatske sportaše za nabavku inkubatora za Petrovu bolnicu

Navijači Dinama okupili najbolje hrvatske sportaše za nabavku inkubatora za Petrovu bolnicu
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 11:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga “Dinamo to smo mi” najavila je danas pokretanje velike humanitarne akcije za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” i nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni. U toj akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta s kojima od idućeg tjedna pokreću veliku akciju Humanitarne tombole.

- Svi znamo kako su navijači Dinama tog jutra između ostalog iznosili i spasili desetak inkubatora i ostale opreme. Sad je vrijeme da se vrate inkubatori u Petrovu. Dinamovi navijači imaju bogatu povijest akcija i suradnje s Klubom roditelja “Palčić gore” i čim smo čuli da su otvorili račun za skupljanje sredstva za novu potrebnu opremu, krenuli smo s idejama kako im pomoći. Na kraju smo osmislili tombolu na kojoj će se naći dresovi, rekviziti i ostale vrijedne stvari najboljih hrvatskih sportaša - rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Pozvao je sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici.

- Tombola će zasad biti na online platformi na stranici http://tombola.dinamotosmomi.com i svaka donacija će odmah sjedati na račun Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore”. Već sad “u bubnju” se nalazi respektabilan broj dresova i rekvizita naših sjajnih sportaša, ali ovom prilikom pozivam sve koji se žele priključiti da se jave i pomognu kako bi se “Palčići” što prije vratili u Petrovu. Mi ćemo redovno objavljivati tko se priključio akciji, a o izvlačenju ćemo vas obavijestiti naknadno, ovisno o mjerama vlade vezanim za javna okupljanja - kazao je Čošić dodavši da je ideja da i na tom koncertu sportaši sudjeluju u call centru i tako dodatno pomognu akciji.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” Željka Vučko kazala je kako je potrebno kupiti za odjel desetak inkubatora, respiratora i ostale opreme.

- Vrijednost ove opreme koju nabavljamo je oko 4 milijuna kuna. Mi smo dosad skupili oko 900 000 kuna, a vjerujem da će ova akcija pomoći našem cilju. Hvala svakom sportašu koji je nešto donirao, hvala svakom građaninu koji će se uključiti u akciju, ovo je zaista prava sinergija sportaša i navijača - kazala je Željka Vučko.

Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je svoj dres u kojem je osvojio nekoliko prvih medalja.

- Čim su me dečki kontaktirali i rekli ideju, odmah sam pristao i ponudio im se pomoći. Hvala njima na ovoj akciji, ali hvala svima koji će biti dio nje. Pozivam i ovom prilikom sve kolege sportaše da se odazovu akciji, neka se jave i meni i dečkima iz Udruge sa svojim suvenirima da napunimo bazu na jednom mjestu da pokrenemo lavinu - rekao je Tin Srbić.

Osim njega, kazano je kako će između ostalog na humaniranoj tomboli u početku biti ponuđene kopačke Velimira Zajeca iz 1982. godine, dresovi srebrnih Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića, dresovi nogometaša Filipa Benkovića, Marka Roga, Nikole Katića, košarkaškog reprezentativca Krune Simona, reket tenisača Ive Karlovića, ali i mnogih drugih sportaša.

Tagovi: Dinamo to smo mi, Klub roditelja nedonoščadi Palčići, Marko Rog, inkubatori za Petrovu, Juraj Čošić, Velimir Zajec, Zlatko Dalić, Željka Vučko, Tin Srbić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE