GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Bez odluke o nastavku sezone do svibnja

NBA: Bez odluke o nastavku sezone do svibnja
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA povjerenik Adam Silver je u ponedjeljak izjavio kako neće biti odluke o nastavku sezone do svibnja.

Silver je na Twitteru NBA-a kazao da bi "u savršenom svijetu" liga završila sezonu u nekom obliku i krenula u doigravanje, ali da je još uvijek prerano raditi bilo kakve projekcije.

NBA je bila prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije COVID-19 od kojeg je diljem svijeta zaraženo 1.27 milijuna ljudi, a preko 70,000 ih je umrlo.

"Prošli sam tjedan rekao kolegama da moramo prihvatiti da najmanje do travnja nećemo moći donijeti nikakvu odluku", rekao je Silver. "I ne mislim da to nužno znači da ćemo 1. svibnja moći donijeti neku odluku", dodao je.

Sredinom ožujka, kada je do kraja regulanog dijela sezone od 82 utakmice ostalo još pet tjedana, NBA je prekinula sezonu do daljnjega nakon što su igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell bili pozitivni na koronavirus. Od tada je više igrača bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i Kevin Durant.

Doigravanje u NBA je trebalo krenuti 18. travnja i završiti u lipnju i dok Silver tvrdi da liga radi na različitim scenarijima za okončanje sezone još uvijek ima dosta nepoznanica.

"Kada smo suspendirali sezonu rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana", kazao je Silver. "A činjenica je da danas znam manje nego što sam znao onda".

Kako je rekao, liga sada osluškuje i razgovara s igračima i momčadima o svim mogućim scenarijima za nastavak sezone, među kojima su i igranje u dvoranama bez gledatelja ili čak igranje svih utakmica u jednom gradu.

Tagovi: NBA liga, koronavirus, Rudy Gobert, Bojan bogdanović, Adam Silver, Utah Jazz
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE