GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Doigravanje se nastavlja u subotu, stotinjak zaposlenika u štrajku

NBA: Doigravanje se nastavlja u subotu, stotinjak zaposlenika u štrajku
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 20:34
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA i sindikat igrača (NBPA) objavili su u petak da će se doigravanje nastaviti u subotu, nakon tri dana bojkota igrača koji su na taj način prosvjedovali protiv rasne nepravde.

"Imali smo iskren, strastven i produktivan razgovor između igrača, trenera i vlasnika momčadi vezano za sljedeće etape a s ciljem produbljivanja naših kolketivnih napora i našeg djelovanja u ostvarivanju socijalne pravde i rasne jednakosti. Između ostalog, sudionici razgovora su bili predstavnici igrača i 13 momčadi koje se nalaze u Orlandu. Sve su strane pristale na to da se doigravanje nastavi u subotu 29. kolovoza", navodi se u piopćenju objavljenom poslije sastanka.

Istovremeno je objavljeno da je stotinjak zaposlenika NBA odlučilo prestati s radom u petak u ime borbe protiv rasne nepravde slijedeći tako primjer igrača a taj je potez podržao povjernik sjevernoameričke košarkaške lige Adam Silver.

"Vjerujemo da NBA, njeni čelnici administrativno vijeće koje obuhvaća vlasnike franšiza imaju sredstva da učine više za izravnu borbu protiv policijske brutalnosti i sustavnog rasizma u ovoj zemlji", napisali su "štrajkaši" u pismu upućenom svom šefu i njegovom pomoćniku Marku Tatumu.

"Čuo sam nekolicinu vas i razumijem bol, ljutnju i frustraciju koju osjećaju neki od vas u ovom trenutku. To su izuzetno teški trenuci, posebno za one koji su u našem kampusu u Orlando (za NBA) i u Bradentonu (za WNBA), daleko od svojih obitelji i prijatelja", odgovorio im je Silver u poruci objavljneoj na stranicama lige.

"Podržavam svim svojim srcem igrače NBA i igračice WNBA i njihovu borbu da na svjetlo dana iznesu probleme socijalne nepravde. Razumijem da neki od vas misle da je liga trebala više napraviti. Čujem vas i znajte da sam koncentriran da i liga i ja pridonesemo stvarnoj promjeni u našoj organizaciji i u zajednicama diljem zemlje", dodao je.

Ključnu ulogu u lobiranju za nastavak odigrao je Michael Jordan, o čemu smo pisali jutros.

Košarkaši Milwaukee Bucksa bojkotirali su petu utakmicu prvog kruga doigravanja NBA lige protiv Orlando Magica u znak potpore Jacobu Blakeu, kojega su policajci u nedjelju u Wisconsinu ustrijelili sedam puta i tako ga ostavili paraliziranog od struka naniže. Vodstvo košarkaške NBA lige odgodilo je nakon toga tri utakmice doigravanja Houston Rockets - Oklahoma City Thunder, te LA Lakers - Portland Trail Blazers, kada se neslužbeno pročulo da su i oni spremni za bojkot.

Tagovi: NBA liga, Adam Silver, Milwaukee Bucks, Jacob Blake
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE