GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Udruga košarkaša odobrila početak nove sezone 22. prosinca

NBA: Udruga košarkaša odobrila početak nove sezone 22. prosinca
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 10:59
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Udruga košarkaša NBA lige (NBPA) odobrila je u četvrtak navečer plan po kojem bi nova sezona (2020/21) počela 22. prosinca, a u ligaškom dijelu natjecanja na rasporedu bi bile 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je uobičajeno, objavio je ESPN.

Predviđeno je da bi se NBA draft održao 18. studenoga, a nakon njega bi počeo i prijelazni rok. Trening kampovi NBA momčadi trebali bi biti otvoreni 1. prosinca. Po ovom planu doigravanje u NBA ligi trebali bi biti okončano prije OI u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine.

Iz Udruge košarkaša NBA lige poručili su da je preostalo još nekoliko pitanja o kojima treba postići dogovor, među kojima su i financijski detalji aneksa kolektivnog ugovora.

Prošle sezone natjecanje je u NBA ligi prekinuto 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa. Nastavljeno je krajem srpnja bez gledatelja u tzv. balonu u Orlandu na Floridi, a finale doigravanja okončano je 11. listopada. Prvaci su postali LA Lakersi koji su u finalu sa 4-2 u pobjedama dobili Miami Heat. Samo na prodaji ulaznica NBA liga je prošle sezone izgubila 800 milijuna dolara.

Vodstvo lige vjeruje da će planirani početak nove sezone 22. prosinca imati pozitivan financijski učinak za klubove i igrače, te da bi to moglo vrijediti 500 milijuna dolara u kratkoročnim prihodima, a u dugoročnima čak milijardu dolara.

Tagovi: NBA liga, plaće NBA igrača, LA Lakers, Miami Heat, Adam Silver
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE