GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ne odustaju od Superlige: Real, Barcelona i Juventus nastavljaju rat protiv UEFA-e

Ne odustaju od Superlige: Real, Barcelona i Juventus nastavljaju rat protiv UEFA-e
RAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2021 / 21:52
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Sud u Madridu odbacio je mogućnost da UEFA ima pravo kazniti klubove osnivače Superlige, a Barcelona, Juventus i Real Madrid odmah su se oglasili te potvrdili da nastavljaju prema zacrtanom planu.

Dvanaest najbogatijih i najvećih europskih klubova u travnju je pokrenulo inicijativu za osnivanje elitne nogometne Superlige, no UEFA je bila nemilosrdna. U otvorenom ratu UEFA je zaprijetila izbacivanjem iz Lige prvaka te je na kraju devet klubova pod nemilosrdnim pritiskom odlučilo istupili iz Superlige - Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool i Tottenham, Atletico Madrid, Inter i Milan. Uz to su ti klubovi morali prihvatiti i ponižavajuće kazne koje im je nametnula UEFA zbog pobune.

Samo su tri velikana europskog nogometa - Real Madrid, Barcelona i Juventus - zadržali ideju o formiranju Superlige u kojoj bi igrali najbogatije momčadi. UEFA je prijetila sve do danas kad je Sud u Madridu odbacio mogućnost da UEFA na bilo koji način može kazniti klubove osnivače Superlige, a Barcelona, Juventus i Real Madrid odmah su se oglasili priopćenjem, piše tportal.

Poručili su kako nemaju namjeru odustati od osnivanja Superlige te da će se svim snagama boriti nakon što je Sud u Madridu odbio žalbu Uefe na odluku o mogućim kaznama za klubove osnivače Superlige.

'Barcelona, Juventus i Real Madrid izražavaju veliko zadovoljstvo što je Sud u Madridu potvrdio da UEFA ne može pokrenuti nikakve postupke protiv klubova osnivača Superlige, niti ih može kažnjavati', stoji u izjavi klubova i nastavlja se:

'Naša je dužnost da se nosimo s ozbiljnim problemima u nogometu. UEFA se predstavlja kao legislator, izvršni operativac i jedini pravni subjekt za organiziranje europskih natjecanja. Takva monopolistička pozicija šteti nogometu i kompetitivnosti. Financijske kontrole su neadekvatne i primjenjuju se nepravilno. Treba se osigurati da klubovi koji sudjeluju u europskim natjecanjima i upravljaju tim natjecanjima!'

Za kraj su iz Real Madrida, Barcelone i Juventusa jasno Uefi dali do znanja da se rat nastavlja. Velikani ne misle samo tako odustati.

'Oduševljeni smo što od sada više nećemo biti izloženi prijetnjama Uefe. Naš cilj je nastaviti s razvojem projekta Superlige na konstruktivan način i uz doprinos svih struktura u nogometu: navijača, igrača, trenera, klubova, nacionalnih Saveza i liga. Svjesni smo da bi se neki dijelovi našeg prijedloga mogli revidirati i to bismo mogli provesti kroz dijalog. Uvjereni smo u uspjeh ovog projekta koji će uvijek poštovati zakone Europske unije', zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Ne odustaju od Superliga, Real, Barcelona, Juventus, UEFA
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE