GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nediljko Labrović potpisuje za Rijeku

Nediljko Labrović potpisuje za Rijeku
VRATARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 17:01
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
RIJEKA - Rijeka nije gubila vrijeme tražeći nasljednika Ivana Nevistića (22), svog prvog golmana koji će nakon prvenstva karijeru nastaviti u Dinamu.

Novi čuvar mreže kluba s Rujevice po svemu sudeći bit će Nediljko Labrović (21), aktualni golman Šibenika. Labroviću ugovor sa Šibenikom završava 15. lipnja, tako da još od siječnja ima mogućnost otići gdje god poželi. I to bez ikakve odštete. Rijeka je očito najbrže reagirala...

Labrović je jako mlad, a u nogama već ima 67 seniorskih utakmica, sve na golu Šibenika. U čak 25 utakmica ostao je čiste mreže, u dosta njih zaslužio je naslov igrača utakmice. Labrović je visok 194 cm, ima iznimno duge ruke, sjajan refleks, te golemi prostor za napredak jer mu je tek 21 godina.

Nema u Hrvatskoj tako mladog golmana s takvom minutažom i brojkama, a k tome i tako jeftinog. Iznimno je tih i radišan, mladić koji doista živi za nogomet, tako da ima baš sve predispozicije da izraste u ozbiljnog golmana.

U Rijeci ga po svemu sudeći čeka “jedinica” jer na Rujevici nemaju problem s tim da mlade igrače odmah guraju u krupni plan. Dapače, to je temeljac svih Miškovićevih vizija za blisku budućnost kluba.

U Šibeniku, dakako, nisu nimalo sretni s ovakvim raspletom. U Labrovića su puno uložili, dali mu priliku već s 18 godina. Kako je stao na gol, tako je i ostao neprikosnoveno prvi golman momčadi. Tijekom sezone u nekoliko su mu navrata ponudili novi ugovor, ali mladi golman i njegov menadžer Nejašmić očito su imali drugačije planove, pa će Labrović u Rijeku otići besplatno. Šibenik mu je ugovor morao ponuditi odmah nakon što je izborio ulazak u prvoligaško društvo, ali čini se da im je tada previše energije uzeo dolazak Kolumbijaca i njihovo preuzimanje kluba.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Labrovićeva odluka odraziti na njegov status u samoj završnici sezone.

Šibenik ima velikih devet bodova prednosti pred Istrom, ali do kraja prvenstva ostalo je još dugih 12 kola, tako da nikome na Šubićevcu ne pada na pamet razmišljati o tome da je ostanak osiguran. Realno je da će trebati osvojiti još barem šest bodova kako bi i sljedeće sezone igrali u elitnom natjecanju. Stoga bi Labrović na vratima trebao ostati još barem nekoliko kola...

Međutim, čim se ostanak osigura, Labrovićevo će mjesto vjerojatno zauzeti Lovre Rogić (25), golman iz Biograda na Moru, koji već tri sezone strpljivo čeka priliku. Kažu da je Rogić također golman odličnog potencijala, da plijeni i obranama i radom na treninzima, a nadasve strpljivošću s kojom čeka svoj trenutak.

Rogić će svakako dobiti određeni broj utakmica u kojima bi vlasnike iz Kolumbije trebao uvjeriti da će nakon Labrovića u njemu imati golmana za miran prvoligaški san. Kad im je već Labrović tako lako pobjegao...

Tagovi: Nediljko Labrović, Ivan Nevistić, Rijeka, NK Šibenik, Damir Mišković
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE