GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neuer: Igrači su na rubu izdržljivosti

Neuer: Igrači su na rubu izdržljivosti
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2020 / 15:00
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - Vratar Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer (34) izjavio da su zbog zgusnutog rasporeda igrači na rubu izdržljivosti.

"Nikad nije bilo ovakve sezone i nadam se da to više nikad nećemo iskusiti. Zbog učestalih utakmica ni treninzi više nisu isti, neke stvari više nije moguće raditi na treningu. Nakon utakmice morate se regenerirati, malo radimo na taktici i potom završni trening uoči nove utakmice", kazao je Neuer za njemačke medije.

Zbog pandemije koronavirusa protekla je sezona kasno završila, a to posebice vrijedi za Bayern, koji je posljednju utakmicu odigrao 23. kolovoza, kada je u finalu Lige prvaka pobijedio PSG sa 1-0. U novu sezonu igrači Bayerna krenuli su već 18. rujna, kada je na rasporedu bilo 1. kolo Bundeslige. Dosad su odigrali 12 utakmica, a tome treba pridodati i reprezentativne obaveze.

Također, zimska stanka u Bundesligi, koja je trajala mjesec dana, sada je skraćena na dva tjedna, od 20. prosinca do 2. siječnja.

I njemački izbornik Joachim Loew je kritizirao zgusnuti raspored: "Raspored je pretrpan i to je preveliko opterećenje za nogometaše. Ako želimo da nam u proljeće sljedeće godine igrači dođu zdravi na reprezentativne pripreme uoči Eura, svi ćemo morati dati svoj doprinos, i ljudi koji su odgovorni za raspored utakmica, ali i treneri, koji će morati pažljivo dozirati minutažu"

Tagovi: Manuel Neuer, Bayern
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE