GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

New Orleans prekinuo niz poraza

New Orleans prekinuo niz poraza
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2022 / 09:58
Autor: SEEbiz / H
NEW ORLEANS - Košarkaši New Orleans Plicansa prekinuli su niz od četiri poraza pobijedivši na svom parketu San Antonio Spurse sa 126-117, a Utah Jazz je u Salt Lake Cityju svladao Washington Wizardse sa 120-112.

Iako su bili bez Ziona Williamsona, Brandona Ingrama i Larryja Nancea Jr., Pelicansi su došli do prijeko potrebne im pobjede ponajviše zahvaljujući CJ McCollumu koji je postigao 40 koševa, najviše u ovoj sezoni, imao devet asistencija i osam skokova, te ubacio sedam od 13 trica domaće momčadi.

Pelicansi su tijekom utakmice stvorili 23 koša prednosti, na početku zadnje četvrtine su bili na +19, ali su se uporni gosti vratili na jednoznamenkasti zaostatak serijom 10-0. No, onda je McCollum odlučio ne dopustiti još jedan poraz svoje momčadi te je u sedam minuta postigao 19 koševa. U tom je razdoblju pogodio četiri trice, a posljednjom je digao prednost New Orleansa na 119-106 kad su do kraja utakmice ostale tri i pol minute.

"Trebali smo takvu njegovu izvedbu s toliko igrača koji su nam nedostajali, Prekrasno je gledati ga na parketu kad je tako efikasan", izjavio je trener Pelicansa Willie Green.

Uz McColluma najveće zasluge za 19. pobjedu New Orleansa u ovoj sezoni imali su Jonas Valančiunas sa 16 koševa i 10 skokova. Trey Murphy III. je ubacio 15 poena, a Willy Hernangomez je predvodio igrače s klupe sa 13 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

Spursi su imali šestoricu igrača sa dvoznamenkastim učinkom, a predvodio ih je Jeremy Sochan sa 23 koša, devet skokova i šest asistencija. Tre Jones je ubacio 19, a Josh Richardson 14 poena.

New Orleans se po broju pobjeda (19-12) izjednačio s vodećim dvojcem Zapadne konferencije, Memphisom (19-11) i Denverom (19-11), kao i s još dvije momčadi koje su iza Pelicansa na ljestvici, Phoenixom (19-13) i LA Clippersima (19-14). San Antonio (10-21) na predzadnjem mjestu, s pobjedom više od Houstona (9-22).

Tagovi: New Orleans Pelicans, CJ McCollum
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE