GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

New York Times: Gianni Infantino je umiješan u projekt Superlige

New York Times: Gianni Infantino je umiješan u projekt Superlige
SUPERLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / Klix.ba
NEW YORK - New York Times piše da su predstavnici FIFA-e razgovarali s osnivačima kontroverzne Superlige o "odobravanju" ovog natjecanja.

Superliga je propala nedugo nakon što su ju je osnovalo 12 klubova u travnju, a razlog su mnogobrojne kritike i protesti navijača, klubova i političara zbog kojih se većina osnivača povukla.

Predsjednik La Lige Javier Tebas tvrdi da je iza projekta Superlige stajao predsjednik FIFA-e Gianni Infatino, a New York Times piše da je bio upoznat s planom te da se upustio u razgovore nakon kojih bi svjetska nogometna organizacija pružila podršku novom natjecanju.

FIFA se kasnije pridružila onima koji su osudili natjecanje i "uništili" projekt, a UEFA je postigla dogovor s devet od 12 klubova osnivača Superlige.

Juventus, Real Madrid i Barcelona bi mogli biti kažnjeni strožim sankcijama zbog umješanosti u Superligu.

FIFA je u konačnici objavila priopćenje u kojem je navela da neće podržati "zatvorenu evropsku ligu", da je neće priznati, a zaprijećeno je i izbacivanjem zemalja sa Svjetskog prvenstva.

Ovakav potez FIFA-e je navodno šokirao osnivače Superlige koji tvrde da je Infantino popustio pod pritikom predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

Tagovi: New York Times, Aleksander Čeferin, Javier Tebas, Gianni Infantino, Superliga
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE