GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NFL klubovima prijeti 5.5 milijardi dolara gubitaka

NFL klubovima prijeti 5.5 milijardi dolara gubitaka
GUBICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 20:35
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Klubovima američke profesionalne nogometne lige (NFL) prijeti gubitak od 5.5 milijardi dolara ako bi se sezona 2020. igrala bez gledatelja kako bi se spriječilo širenje Covid-19, objavio je magazin Forbes.

Magazin procjenjuje kako bi svaki klub izgubio najmanje 38 posto ukupnih prihoda iz 2018. godinu, čiji su podaci posljednji dostupni.

Tako bi primjerice Dallas Cowboysi ili New England Patriots igrajući pred praznim tribinama izgubili više od 50 posto prihoda, dok bi Buffalo Billsi, Tennessee Titansi i Cincinnati Bengals izgubili oko trećine.

Igrajući pred praznim tribinama klubovi bi izgubili prihod od ulaznica, sponzora, prodaje hrane, pića i suvenira, parkirališta...

Sezona bez navijača također, bi naštetila i samim igračima. U ožujku je NFL liga pristala na novi kolektivni ugovor kojim igrači dobivaju 47% prihoda u vezi s nogometom 2020. i 48% iduće godine.

Liga je ovog mjeseca objavila kalendar za sezonu 2020. koja počinje 10. rujna okršajem pobjednika Super Bowla Kansas City Chiefsa i Houston Texansa.

Tagovi: NFL liga, National Football League, Dallas Cowboys, New England Patriots, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE