GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niko Kranjčar u suzama na komemoraciji za Cicu: Naučio si me kako biti purger i Hrvat

Niko Kranjčar u suzama na komemoraciji za Cicu: Naučio si me kako biti purger i Hrvat
KOMEMORACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2021 / 13:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Obitelj, najbliži prijatelji, bivši suigrači i kolege oprostili su se danas od Zlatka Cice Kranjčara na komemoraciji koju je u zagrebačkom hotelu Westin organizirao Dinamo i obitelj Kranjčar.

Govore su čitali Mirko Barišić, predsjednik Dinama, Zorislav Srebrić, jedan od prvih Cicinih trenera u Dinamu, Ćiro Blažević, Cicin trener iz mitske '82. godine te na koncu i Cicin sin Niko Kranjčar. čiji je govor slomio prisutne i rasplakao mnoge koji su pratili komemoraciju putem video linka.

Komemoracija nije bila otvorena za javnost, a sprovod se održava od 15 sati na Mirogoju. Zlatko Kranjčar, ikona Dinama i Hrvatske, bit će pokopan u Aleji velikana.

Niko Kranjčar pročitao je dirljiv govor koji je slomio sve prisutne. Zahvalio je ocu i dugo plakao dok je govorio čemu ga je sve naučio.

- Bio si mi idol, bio si dobri duh i to ćeš još dugo ostati. Govorio si da je mene odgojila mama, ali nije ti to moj Cicek baš tak. Vodio si me na treninge u Rapid, dozvolio si mi da se zaljubim u nogomet. Pustio si me da se sam borim. Primjerom si me naučio da volim svoje i cijenim pripadnost, naučio si me kako biti Purger i Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio jest da smo na ovom svijetu svi jednaki. Svakome treba dati barem osmijeh, to nas ništa ne košta. I tata, ti nisi otišao, ti ćeš s nama uvijek ostati. Volim te, volimo te i od sveg srca ti hvala Tvoj sin, u suzama je čitao Niko, a na kraju govora kroz suze se i nasmijao u čast Cici kojem je osmijeh bio zaštitni znak.

Niko je na komemoraciju stigao u posebnoj, plavoj majici na kojoj je pisalo "Ponosan sam kaj sam purger."

- Baš si odlučio otići gore na dan kad su se otvorile terase kafića. Bio si im pojam gospoštine i dobri duh ovog grada. Ostat ćeš još to jako dugo, dugo.

- Gledam curicu kako prilazi lampionima i tvojoj slici. Pita tatu tko je bio ovaj striček. I tata krene. Bio si maskota i ljubimac svih Zagrepčana i Zagrepčanki i svih ljudi koji su iskonski voljeli naš Dinamo.

- Meni si bio tata i često si znao govoriti da je mene odgojila mama. Ali, nije ti to tako, znaš? Vodio si me da volim nogomet, kako da volim svoje i poštujem tuđe, kako biti purger i Hrvat. Ali najveća životna lekcija koju sam naučio je to da je svakom čovjeku važno dati vrijeme, pomoć i osmijeh.

- Vodeći me na druženja pokazao mi je što znači biti nekome prijatelj. Ne bumo se lagali, pokazao si i kako se provesti. I živjeti, Cicek moj. U trenutku, živjeti tu i sad.

- Ne bum sad prepričaval tvoje anegdote koje sam slušao. Ne bum ti rekel koliko boli da više nisu tu za Zemlji i koliko mi fališ. Hvala ti na podršci i ljubavi u mojim najtežim trenucima. Nisi otišao jer si u svima nama previše ostao. Cicek, volim te i volimo te. Od sveg ti srca hvala. Tvoj sin - rekao je Niko kroz jecaje. Niko je završio s "Cicek, you did it your way. Volim te, volimo te!" i poljupcem prema svojem ocu.


Zorislav Srebrić, bivši tajnik HNS-a i jedan od prvih Cicinih trenera u Dinamu
"Došao je s nepunih deset godina. Ponosni smo što je Zlatko Kranjčar dio naše povijesti, ne samo povijesti Dinama, već i cijele Hrvatske. Za navek te imamo rad, moj Cico", poručio je Srebrić.

Ćiro Blažević, Cicin trener u Dinamu, u suzama je održao govor.

"Dovoljno sam star, izgubio sam sve najmilije, ali ovo je kao da sam izgubio sina. Svi žale za njim. U Crnoj Gori, Srbiji, Iranu i u cijeloj Hrvatskoj. On nije bio samo igrač, on je bio čovjek s karizmom i čestitošću. Ostao je muž i otac, dostojanstven i veličanstven. S malim Nikom je išao na stadion... Gledam ja tog malog i kažem mu: Cico, što misliš hoću li i njega trenirati? Tako se dogodilo. Niko, nisi uspio ni blizu svoga tate. Živjet ćeš Cico, koliko će i Dinamo živjeti. A Dinamo živi vječno", rekao je Ćiro.

Govorio je i Mirko Barišić, predsjednik Dinama.

"Otišao je simbol Zagreba. Kada se kaže Kranjčar, odmah svi pomislimo na Dinamo. U povijesti Dinama bilo je puno dobrih igrača. ali Cici pripada posebno mjesto. Oduševljavao je šarmom i plemenitošću. Plemenitost ga je pomalo istrošila i brže odvela sa ovog svijeta. Nedavno je rekao: ne žalite truda da se izgradi stadion. Volio je Dinamo, bilo mu je stalo. Pitao sam ga jednom što bi on istaknuo u svojoj karijeri. Odgovorio mi je da mu je najveća čast bila nositi kapetansku traku reprezentacije u prvoj, povijesnoj utakmici. Rekao mi je da je tad bio i više nego ponosan", kazao je Barišić i naglasio kako mu je Kranjčar kazao da je sretan jer u postavi reprezentacije koja je uzela srebro u Rusiji ima čak 14 dinamovaca.

"Suosjećamo s Nikom, Lanom i Elvirom. Cico, počivaj u miru", zaključio je predsjednik Dinama.

Fotografija: Slavko Midžor, Pixsell

Tagovi: Niko Kranjčar, Zlatko Kranjčar, Ćiro Blažević, Dinamo, Mirko Barišić, Cico Kranjčar
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE